Politică

Boc sare în apărarea deputatului Gurzău, cel care a votat pentru superimunitate: Cred că din greşeală a votat

Fostul preşedinte al PDL, Emil Boc, a declarat miercuri că în ceea ce priveşte votul deputatului Adrian Gurzău pentru superimunitate că “acolo a fost o greşeală” şi nu îşi explică cum un membru PDL a putut vota aşa ceva. Camera Deputaţilor a adoptat, ieri, un proiect de lege prin care parlamentarii sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici prevăzută în Codul Penal.

sursa foto: presalocala.ro sursa foto: presalocala.ro

Parlamentarul clujean Adrian Gurzău a încercat să ascundă votul "pentru" și spune că a votat cum i-au spus juriștii partidului. Lista de vot demonstrează că minte.

„Cred că din greşeală că altfel nu pot să-mi dau seama cum a putut vota un PDL-ist aşa ceva. Evident, PDL a şi anunţat că va ataca la Curtea Constituţională ceea ce mi se pare o reacţie foarte corectă şid e apreciat cum de altfel a fost foarte fermă şi poziţia preşedintelui Traian Băsescu, singurii care am mai rămas astăzi pe baricade împotriva acestui tăvălug împotriva democraţiei pornit de către USL. Sincer, nu am vorbit la telefon cu deputatul Gurzău, nu am avut încă timp, am vrut să-l sun şi să-l felicit pentru ce a făcut la Legea Minelor, dar după ce am văzut boacăna nu l-am mai sunat, eu cred că e o greşeală. Altfel nu se explică. Tot grupul PDL a avut şi are o altă atitudine, cred că este doar o greşeală şi sunt convins că aşa a fost pentru că îl cunosc pe domnul Gurzău şi nu cred că a fost vorba decât de o greşeală acolo”, a declarat Emil Boc.


Rădulescu: PDL va ataca la CC modificările la Codul penal adoptate de Cameră

Liderul grupului PDL din Senat, Cristian Rădulescu, a declarat, miercuri, că formaţiunea sa va ataca la Curtea Constituţională modificările la Codul penal adoptate de către Camera Deputaţilor.

"Sunt de părere că orice prevedere care poate să ducă la orice urmă de îndoială cu privire la crearea unui statut diferenţiat al parlamentarilor faţă de funcţionarii publici obişnuiţi este o prevedere proastă şi trebuie să fie evitată. Din cauza aceasta, prevederile care au fost adoptate ieri vor fi atacate de către noi la Curtea Constituţională", a spus Rădulescu.


El a precizat să PDL a strâns semnăturile necesare pentru sesizarea Curţii Constituţionale.

"Am strâns semnăturile. Suntem în curs de a face această sesizare şi în cursul zilei de mâine vom depune la Curtea Constituţională această cerere de control constituţional asupra modificărilor adoptate ieri (marţi, n.r.) la Codul penal", a spus Rădulescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter