Politică

TDL Cluj: “Domnule Ponta, în calitate de premier ce oraș susțineți la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021?”

Tineretul Democrat Liberal din Cluj condamnă recentele declarații ale premierului României, Victor Ponta, privind susţinerea, în calitate de deputat de Gorj a candidaturii municipiului Craiova la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

sursa foto: ambo.ro sursa foto: ambo.ro

“Chiar dacă Victor Ponta urăște Transilvania, așa cum și ministrul Daniel Barbu a demonstrat-o nu de mult într-o situație asemănătoare, asta nu înseamnă că îi este permis să facă afirmații părtinitoare față de un anumit oraș candidat la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Această atitudine duplicitară a premierului este deja binecunoscută în opinia publică, privind susținerea unor proiecte în calitate de deputat și nesusținerea acelorași proiecte în calitate de premier. Îl asigurăm că administrația publică locală va face toate demersurile legale care se impun astfel încât, cu ajutorul clujenilor titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021 să ajungă în Cluj, în Transilvania”, se arată într-un comunicat de presă al TDL Cluj.  

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că susține Craiova în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. Șeful Executivului a participat la evenimentul ''România de mâine - Micii ambasadori ai culturii românești'' organizat la Ateneul Român.


În luna martie a acestui an, ministrul Culturii, Daniel Barbu, anunţa la Timişoara că va face lobby ca acest oraş să devină Capitală Culturală Europeană în 2021.

Ultimele Stiri
abonare newsletter