Politică

Cât de harnici au fost deputaţii clujeni ai Puterii, de la preluarea mandatelor?

Cei doi deputaţi social democraţi şi cei patru liberali s-au întrecut în declaraţii politice şi interpelări dar, asemenea senatorilor, au stat şi ei mai prost la capitolul iniţiative devenite legi.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Camerei Deputaţilor, de la preluarea mandatelor şi până la începutul lunii noiembrie, cei mai activi au fost social democraţii. Cele mai multe dintre propunerile legislative ale deputaţilor USL sunt iniţiate alături de alţi parlamentari.

Aurelia Cristea şi Cornel Itu, primii în „topul hărniciei“

Astfel, cea mai activă a fost social democrata Aurelia Cristea, care a avut 13 iniţiative legislative, a luat cuvântul de 29 de ori, a susţinut 23 de declaraţii politice şi a adresat 26 de întrebări şi interpelări.
La rândul său, Cornel Itu, a avut 20 de iniţiative legislative, a luat cuvântul de 24 de ori, a susţinut 18 declaraţii politice şi a adresat 14 întrebări şi interpelări. Una dintre iniţiativele sale a devenit lege.


Deputaţii liberali, mai puţin activi decât social democraţii

Cei patru deputaţi liberali au fost cei mai puţin activi de la preluarea mandatelor şi până la începutul lunii noiembrie, potrivit datelor de pe site-ul Camerei. Astfel, Adrian Oros a avut 20 de iniţiative legislative, a luat cuvântul de 12 ori, a susţinut 11 declaraţii politice şi trei întrebări şi interpelări.
Steluţa Cătăniciu este mai tăcută în Parlament decât în Consiliul Local. Liberala a avut 15 iniţiative, a luat cuvântul de 11 ori şi a avut o singură interpelare. Deputatul „paraşutat“ Radu Zlati se situează şi el în „coada“ clasamentului, cu 15 iniţiative şi cinci declaraţii politice. De asemenea, el a luat cuvântul de 17 ori. Elena Uioreanu a avut, la rândul său, 15 iniţiative legislative, a luat cuvântul de 11 ori, a susţinut 10 declaraţii politice şi patru  interpelări şi întrebări.

Conservatorii, campioni la capitolul iniţiative legislative

Cei doi politicieni „traseişti“, Ioan Moldovan (fost PP-DD) şi Mircea Irimie (fost PDL), au fost mai harnici la capitolul iniţiative legislative decât deputaţii liberali. Astfel, Ioan Moldovan a avut 20 de iniţiative legislative, a susţinut şase declaraţii politice, a luat cuvântul de nouă ori şi a avut două întrebări şi înterpelări.
Mircea Irimie a avut 25 de iniţiative legislative, a luat cuvântul de 10 ori, a susţinut şase declaraţii politice şi două întrebări.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter