Politică

Cât "s-au muncit" senatorii clujeni de la preluarea mandatelor?

Senatorii clujeni şi-au preluat mandatele în urmă cu aproape un an. De atunci şi până în prezent, cei patru reprezentanţi ai clujenilor în Senatul României s-au intrecut în interpelări, declaraţii politice şi întrebări. Mai prost au stat, în schimb, la capitolul iniţiative devenite legi.

Cât de harnici au fost senatorii clujeni de la preluarea mandatelor? Cât de harnici au fost senatorii clujeni de la preluarea mandatelor?

Astfel, de la începutul anului, cei mai harnici s-au dovedit a fi social democratul Alexandru Cordoş şi democrat liberalul Alin Tişe. Cei doi au fost „campioni“ la numărul interpelărilor, întrebărilor şi luărilor de cuvânt în plenul Senatului, potrivit datelor publicate pe site-ul instituţiei.

Cordoş, două iniţiative devenite legi

Conform datelor publicate pe site-ul Senatului, de la preluarea mandatului şi până acum, cel mai harnic a fost senatorul Alexandru Cordoş. Parlamentarul clujean a avut 21 de iniţiative legislative, a susţinut 15 declaraţii politice, 44 de întrebări, 29 de interpelări şi a luat cuvântul în plen de 56 de ori. Îniţiativele legislative ale senatorului Alexandru Cordoş au vizat în general legislaţia muncii şi s-au referit mai ales la păstrarea şi crearea de locuri de muncă, de asemenea, la constituirea şi funcţionarea parcurilor industriale sau sau au vizat modificări ale codului fiscal.
Două dintre iniţiativele sale au devenit legi.


Tişe, printre cei mai „vorbăreţi“

Pe locul al doilea în topul hărniciei se află senatorul PDL de Cluj, Alin Tişe. Acesta a avut de la începutul mandatului său 15 iniţiative legislative, a susţinut 14 declaraţii politice, a adresat 54 de întrebări şi 40 de interpelări. De asemenea, el a luat cuvântul în plen de 48 de ori. Iniţiativele sale au vizat printre altele, constituirea şi funcţionarea parcurilor industriale, a incubatoarelor de afaceri, a parcurilor ştiinţifice şi tehnologice şi a clusterelor industriale. Tişe a avut, de asemenea propuneri privind amânarea la plată a obligaţiilor fiscale datorate de operatorii economici care nu încasează creanţele la termenul de scadenţă de la instituţiile publice sau modificări ale codului fiscal.

Nicoară, pe locul al treilea

Liberalul Marius Nicoară, aflat la al treilea mandat de senator, se situează pe locul al treilea în ceea ce priveşte activitatea sa la Senat. Parlamentarul clujean a depus 18 iniţiative legislative, a adresat 10 întrebări, a susţinut 10 declaraţii politice, 10 interpelări şi a luat cuvântul în plen de 13 ori. Iniţiativele sale au vizat domeniul sănătăţii, revizuirea Constituţiei sau protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.


Laszlo Attila rămâne cel mai „tăcut“ senator

Laszlo Attila rămâne, de departe, cel mai tăcut senator. El a avut doar nouă  iniţiative legislative, nu a susţinut nicio declaraţie politică şi nu a adresat nici o întrebare. A avut, în schimb, o interpelare şi a luat cuvântul de cinci ori.  Iniţiativele senatorului UDMR au vizat în general domeniul sănătăţii.
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter