Politică

Şova nu ştie dacă Ministerul Transporturilor a găsit contractul cu Bechtel

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, spune că nu a căutat niciodată contractul cu Bechtel, ci l-a cerut Ministerului Transporturilor şi că nu are informaţii dacă documentul a fost găsit, dar constructorul american a promis să trimită o copie legalizată.

"Eu nu l-am căutat niciodată, pentru că acest contract este la Ministerul Transporturilor. Eu am cerut să mi se dea contractul, şi Ministerul Transporturilor nu l-a găsit. Ca atare s-au declanşat procedurile, inclusiv de natură penală", a spus Şova la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV, conform Mediadax.

Întrebat dacă documentul a fost găsit, ministrul delegat a răspuns că nu are informaţii în acest sens.


"Este un dosar la Parchet, este formulată şi o cerere de către Corpul de Control al primului ministru la Bechtel, şi Bechtel a promis că ne va trimite o copie legalizată a contractului ca să îl avem. Eu anticipez că undeva în februarie-martie la anul va fi, şi va fi şi publicat", a afirmat el.

Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, condus de Şova, a depus la DNA, în 20 august, o plângere penală pentru neglijenţă în serviciu privind protecţia informaţiilor clasificate, ca urmare a lipsei exemplarului original al contractului cu Bechtel pentru autostrada Braşov-Borş.

Ultimele Stiri
abonare newsletter