Politică

Majoritatea parlamentarilor din Comisia Roșia Montană, împotriva proiectului

Aproape toți membrii Comisiei speciale care analizează proiectul minier Roșia Montană ar vota împotriva acestuia în forma venită de la Guvern, singurii indeciși fiind cei ai PSD, dacă s-ar vota acum, au declarat, pentru Agerpres, surse oficiale.

"Dacă s-ar vota acum cu privire la proiectul minier Roșia Montană în forma venită de la Guvern, toți membrii Comisiei speciale ar vota împotrivă, singurii indeciși fiind cei ai PSD, în număr de opt. Aceștia sunt și singurii care trag de timp. Vom vedea ce se va întâmpla", au spus sursele citate.

Senatorul PSD Darius Vâlcov, președintele Comisiei, a declarat, joi, că nu se știe când se va da votul final.


"Au fost două propuneri, ambele au picat. A fost o propunere să lucreze astăzi, să se finalizeze dezbaterea astăzi și să se dea un vot final la o zi și o oră anunțată. S-a propus luni după-amiaza ca să fie toți prezenți, să nu se mai încerce un vot când sunt doar o parte în sală. A picat, în sensul că nu a întrunit majoritatea, a fost nouă la nouă. Și a fost o altă propunere în care să se meargă pe dezbatere și să se dea vot pe fiecare articol, care ar fi încălcat propunerea de ieri care a fost adoptată, și anume, acolo unde avem consens să mergem mai departe, și unde nu, să lăsăm pentru votul final. Și asta a căzut, pentru că a fost nouă-nouă. Și atunci a rămas să se dezbată, unde avem consens se trece în raport, unde nu, rămâne pentru votul final. Vot final care încă nu știm când se va da pentru că nu s-a stabilit', a precizat președintele Comisiei speciale Roșia Montană.

Potrivit unor surse oficiale, în sală au fost prezenți toți cei 19 membri, iar voturile de nouă la nouă arată că un membru nu a votat pentru că ar fi ieșit din încăpere.

Ultimele Stiri
abonare newsletter