Politică

Băsescu: Se trece la crearea de taxe noi, care să hrănească sistemul bugetar, e greşit

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la cea de a XXI-a ediţie a Topului Naţional al Firmelor Private din România, că se trece din nou la inventarea de taxe, de impozite care să aducă bani la bugetul de stat pentru a hrăni aparatul bugetar, ceea ce este greşit.

„Observ o schimbare în politica internă. Se trece din nou la inventarea de taxe, de impozite care să aducă bani la bugetul de stat pentru a hrăni aparatul bugetar. Afirm fără rezerve că este greşit. Am fost unul dintre artizanii momentului 2005, când s-a introdus cota unică, moment de relansare a economiei româneşti. S-a trecut din nou la situaţia de a lucra în favoarea omului gras, statul, care se aşează în spatele unui om încă mult prea slab, care este economia reală. Nu mărirea taxelor este soluţia pentru acum. Sigur statul are nevoie de bani. Dar dacă îi îndreaptă pentru a alimenta aparatul de stat nu este în regulă. Procesul de reducere a aparatului de stat trebuie să continue pentru a da şansă economiei reale”, a declarat Băsescu.

În opinia președintelui soluția pentru creștere veniturilor de la stat este susținerea întreprinzătorilor locali.


„În România ne-am obişnuit să privim către marii investitori, ei fiind cei care ar trebui să relanseze economia. Sursa garantată a creşterii economice poate fi întreprinzătorul autohton. Dacă vrem să avem o garanţie a creşterii economice, ea trebuie îndreptată ca speranţă şi ca sprijin către investitorul autohton. Nu ai nevoie de o multinaţională ca să dezvolţi producţia alimentară, bazele de tratament, să faci pârtii de schi, să dezvolţi multe alte activităţi utile. IMM-urile sunt cele către care trebuie să se îndrepte acţiunea politică de a le crea mediu favorabil pentru dezvoltare”, a adăugat Traian Băsescu.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter