Politică

PMP şi FC bat palma. Cristian Preda deschide lista pentru europarlamentare

Mişcarea Populară şi Forţa Civică discută săptămâna aceasta despre proiectul fuziunii. Popularii aşteaptă decizia definitivă a tribunalului privind înfiinţarea lor ca partid, pentru că aceştia ar vrea ca Forţa Civică să facă pasul spre ei, şi nu invers. Astfel, discuţiile privind realizarea fuziunii vor începe în funcţie de decizia Justiţiei în această problemă.

Potrivit evz.ro, lista noului partid pentru alegerile pentru Parlamentul European va fi deschisă de europarlamentarul Cristian Preda, în prezent suspendat din PDL şi neinclus pe lista pentru PE stabilită de democrat-liberali.

Acesta a fost suspendat în luna iulie a acestui an, pentru o perioadă de şase luni, fiind acuzat că s-a poziţionat împotriva hotărârilor conducerii.


Preda ceruse în mod repetat formarea guvernului din umbră, pe care PDL l-a făcut, în cele din urmă, pe 26 septembrie. Europarlamentarul declara, la momentul suspendării, că sancţiunea i se pare „insuportabil de nedreaptă" şi crede că despărţirea va fi mai lungă.

Ţărăniştii nu vor să se piardă în fuziuni

Pe de altă parte, ţărăniştii nu vor să facă parte din proiectul de fuziune dintre Mişcarea Populară şi Forţa Civică, cu care sunt deja într-o alianţă, astfel că vor încerca să se relanseze politic alături de Iniţiativa România Liberală. PNŢCD nu vrea să-şi piardă identitatea printr-o fuziune, drept pentru care Aurelian Pavelescu şi liderul IRL, Vlad Moisescu, au semnat, la sfârşitul săptămânii trecute, un protocol de colaborare în baza căruia membri ai IRL vor fi cooptaţi în conducerea PNŢCD, după congresul programat pe data de 2 noiembrie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter