Politică

Mandatul Comisiei pentru Roşia Montană, prelungit cu 30 de zile

Premierul Victor Ponta a anunţat, vineri, că liderii USL au decis să prelungească cu 30 de zile mandatul Comisiei parlamentare speciale pentru Roşia Montană, pentru a se putea ajunge la o poziţie comună a PSD şi PNL pe această temă.

"Am decis că săptămâna viitoare să mai prelungim mandatul Comisiei ca să poată finaliza audieri, să citească materiale. Decizia Comisiei este suverană asupra Guvernului. Eu nu am chestiuni de orgoliu, dacă în Parlament găsesc soluţii mai bune, nu pentru Roşia Montană în mod special. (...) Nu e nicio supărare dacă în Comisie se schimbă tot, în parte, un titlul. Ce decide Parlamentul asta va respecta şi aplica Guvernul", a spus Ponta.

Întrebat dacă Guvernul va da o Hotărâre în care va stabili condiţiile contractuale cu RMGC, în situaţia în care Comisia a scos Acordul dintre Guvern şi RMGC din proiectul de lege, Ponta a precizat că nu nu ştie ce va decide Parlamentul în final, conform Mediafax.


"Ce decide Parlamentul, aplică Guvernul", a spus Ponta.

Întrebat de ce liberalii membri ai Comisiei pentru Roşia Montană au acuzat faptul că nu au ştiut despre această modificare privind scoaterea Acordului din proiect, Ponta a precizat: "Tocmai de aceea... Ne dorim mult ca USL fie unit şi am decis să prelungim cu 30 de zile mandatul Comisiei, în ideea că se va găsi o poziţie comună".


La rândul său, liderul liberal Crin Antonescu a precizat că poziţia PNL este de a respinge proiectul de lege cu care a fost sesizat Parlamentul.

"Dacă e cazul, discutăm elemente dintr-o lege, modificări de legislaţie generale privitoare la exploatări. Facem eforturi de a găsi formule comune", a spus Antonescu.


La şedinţa USL a fost prezent şi preşedintele Comisiei pentru Roşia Montană, Darius Vâlcov, care a informat liderii Uniunii asupra deciziilor luate până acum la nivelul comisiei.

Preşedintele Comisiei pentru Roşia Montană, Darius Vâlcov, a declarat, joi, că proiectul de lege primit de la Guvern a fost schimbat total de către comisie, el arătând că a fost modificat inclusiv titlul şi că proiectul nu se mai referă la Roşia Montană, ci la exploatări auro-argintifere în general.

Ultimele Stiri
abonare newsletter