Politică

Predoiu: Astăzi mă înscriu oficial în cursa internă pentru desemnarea prezidențiabilului PDL

Prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu și-a anunțat, într-o conferință de presă, înscrierea în cursul zilei de vineri în cursa internă a Partidului Democrat Liberal pentru desemnarea candidatului democrat-liberal la alegerile prezidențiale de anul viitor.

Liderul PDL a precizat că dorește să ofere o nouă viziune pentru România care să demonstreze un nou mod de a face politică, potrivit Agerpres.

"Astăzi mă voi înscrie în cursa internă a PDL pentru desemnarea candidatului la Președinția României. O fac pentru că doresc să ofer o nouă viziune pentru România, o viziune care include un nou mod de a face politică. O fac pentru că eu cred că, după 20 de ani de încercări în democrație, este în sfârșit timpul ca să punem cu adevărat oamenii în centrul acestui proces", a declarat Cătălin Predoiu.


Potrivit liderului democrat-liberal, ca șef de stat va avea o politică orientată spre performanță.

"Voi livra rezultate palpabile prin pragmatism, prin profesionalism și o politică orientată spre performanță. În general, guvernarea în România este plină de programe și de strategii, dar prea puține au fost puse în aplicare, prea puține au adus bunăstare. Provocarea mea este să ne mișcăm cu un nou fel de a face politică în partidul nostru, cu un nou fel de a face politică în România", a declarat prim-vicepreședintele PDL.


Cătălin Predoiu a precizat că în cazul în care nu va câștiga cursa internă pentru desemnarea candidatului PDL la alegerile prezidențiale de anul viitor va ceda și funcția de premier al guvernului alternativă al democrat-liberalilor.

Predoiu a mai spus, întrebat în acest sens, că în cursa internă a PDL s-au mai înscris doi colegi ai săi, fără însă a-i nominaliza.


Surse democrat-liberale au precizat că unul dintre contracandidații lui Predoiu va fi Simona Crețu, consilier general al PDL în cadrul CGMB.

abonare newsletter