Politică

Elena Uioreanu cere explicaţii în legătură cu disponibilizările de la Poşta Română

Deputatul liberal, Elena Uioreanu, a adresat o interpelare Ministrului pentru Societatea Informațională, Dan Nica, şi totodată, directorului general al Administraţiei Poştale - Compania Naţională Poşta Română S.A., Ion Smeeianu, cu privire la „restructurările exagerate“ din cadrul Poștei Române SA, județul Cluj.

Elena Uioreanu Elena Uioreanu

Deputatul PNL le solicită celor doi reanalizarea disponibilizărilor factorilor poștali în câteva localități clujene. Aceasta aminteşte de anunţul conducerii Poștei Române de acum câteva săptămâni, prin care se preciza că, pentru eficientizarea activității companiei, trebuie disponibilizat un număr de lucrători, dar fără să fie afectată activitatea per ansamblu și populația. „Dar acest lucru nu se întâmplă în județul Cluj, mai precis în comunele Tureni și  Poieni, din Colegiul 9, localități care au rămas total descoperite pe segmentul serviciilor poștale, adică fără nici o persoană care să deservească populația ca factor poștal. Astfel, mii de oameni sunt afectați de faptul că nu mai are cine să presteze serviciile poștale în comunele lor, fiind efectiv în situația de a nu-și mai primi pensiile, alocațiile pentru copii, pachetele și banii de la rudele care muncesc în străinătate. Practic, le este îngrădit accesul la comunicare și nu mai pot beneficia de drepturile normale ale cetățenilor europeni, întorcându-se astfel cu două secole în urmă.

Vă întreb dacă nu este posibilă reanalizarea disponibilizărilor factorilor poștali în aceste localități și în altele cu situație similară, deoarece locuitorii din Tureni Colegiul 9 Cluj vor să blocheze drumul european E60, până la soluționarea acestui neajuns și mă voi alătura și eu acestora“, spune Elena Uioreanu.

abonare newsletter