Politică

Udrea: Emil Boc îndeplineşte cel mai bine criteriile pentru a fi candidatul PDL la Preşedinţie

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, vineri că, în opinia sa, candidatul PDL pentru funcţia de preşedinte al României "nu poate ajunge la Cotroceni fără a fi girat de Traian Băsescu", ea apreciind că cel mai bine îndeplineşte criteriile pentru această candidatură Emil Boc.

Ea a arătat că nu vede niciun candidat care să câştige bătălia pentru Cotroceni "de unul singur".

"Ca urmare, candidatul trebuie să fie cel care poate mobiliza cel mai bine electoratul, dar şi PDL. Iar aceasta o pot face cei care au mai dus bătălii electorale din interiorul şi pentru PDL şi, dacă le-au mai câştigat, cu atât mai bine. Din acest punct de vedere, logic ar fi să candideze preşedintele partidului", a spus Udrea, întrebată pe cine ar vedea drept candidat din partea PDL la Preşedinţie, relatează Mediafax.


Ea a arătat că, în opinia sa, candidatul PDL "nu poate ajunge la Cotroceni fără a fi girat de Traian Băsescu".

"În orice caz, candidatul PDL nu poate ajunge la Cotroceni fără a fi girat de Traian Băsescu. Cel care îndeplineşte cel mai bine toate aceste criterii este Emil Boc. Personal, aş susţine orice candidat al dreptei unite, pe un proiect comun cu Traian Băsescu", a precizat Elena Udrea.


Şi prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, joi, că Emil Boc "poate fi" candidatul PDL la Preşedinţie. "Domnul Boc este un politician excelent, este un om care a făcut multe în Guvern şi în partid", a precizat Cătălin Predoiu într-o conferinţă de presă.

Înscrierile în cursa internă pentru candidatul PDL la Preşedinţie se fac în perioada 7-14 octombrie, conform deciziei Colegiului Director al partidului.

abonare newsletter