Politică

Boc: România s-ar fi prăbuşit dacă era guvernată de Ponta în perioada de criză

Fostul prim-ministru Emil Boc a declarat astăzi că ezitările actualului premier, Victor Ponta ar fi prăbuşit România dacă acesta ar fi fost la guvernare când ţara noastră se afla în perioada de vârf a crizei economice.

“Dacă România ar fi fost guvernată de Victor Ponta în perioada de vârf a crizei economice ne-am fi prăbuşit din punct de vedere economic pentru că ezitările lui Ponta acum prăbuşesc România când am depăşit vârful crizei economice. Dar dacă era prim-ministru într-o perioadă în care eram absolut nevoiţi să luăm măsuri dure, de austeritate pentru a salva România de la prăbuşirea economică?”, a declarat Emil Boc. Fostul premier a mai spus că “dacă preşedintele Băsescu împreună cu Guvernul PDL aveau ezitările lui Victor Ponta astăzi România era prăbuşită din punct de vedere economic”.

Potrivit lui Emil Boc, în anumite momente e nevoie de decizii nepopulare. “Atunci nu am mers să spunem la Parlament să spunem: ştiţi ca om politic susţin măsurile de austeritate, dar ca om nu le susţin pentru că România s-ar fi prăbuşit. De aceea, în anumite momente e nevoie de decizii nepopulare pe care trebuie să ţi le asumi”, a conchis fostul premier.

Ultimele Stiri
abonare newsletter