Politică

Mihai Szeplekan cere DEMITEREA biroului municipal al PNL: Aş fi câştigat alegerile cu 75% din voturi

Consilierul judeţean Mihai Szeplekan, care şi-a depus candidatura pentru şefia PNL Cluj alături de Horea Uioreanu, a cerut, duminică, demiterea biroului municipal al PNL, nemulţumit de faptul că la adunarea generală de la municipiu unde se alegeau delegaţii pentru alegerile din 14 septembrie Uioreanu s-a prezentat cu o listă gata pregătită.

După ce Szeplekan i-a reproşat lui Uioreanu că cei 120 de delegaţi trebuiau aleşi de adunarea generală, prin vot secret şi nu numiţi, acesta din urmă a anulat conferinţa municipală pe motiv că nu este cvorum. “La Adunarea Generală de la municipiu trebuia să desemnăm cei 120 de delegaţi care făceau parte din Adunarea Generală de la judeţ care trebuia să se ţină în data de 14 septembrie. Vreau să vă explic statutar procedurile şi ce se poate întâmpla de acum încolo. Noi avem în jur de 3000 de membri în baza de date de la municipiu, pentru ca să poată vota trebuia să aibă cotizaţia plătită la zi, conform statutului. În jur de 600-650 au mers la partid în urmă cu 3-4 zile şi şi-au plătit cotizaţia”, a declarat Mihai Szeplekan. El a adăugat că la momentul când convocatorul a fost trimis de la municipiu la judeţ au apărut 1200 de membri care au plătit cotizaţia. “La orice adunare generală să ai cvorum trebuie să fie jumătate plus unu din cei cu dreptul de vot. Este ilogic ca un membru de partid să-şi plătească cotizaţia dar să nu fie în sală. În sală au fost circa 530. De la ora 13.00 secretariatul s-a retras şi nu s-au mai făcut înregistrări decât la presiunea celor prezenţi. Statutul spune că şedinţele sunt conduse de cel mai mare în grad care este Horea Uioreanu”, a explicat Szeplekan.

Biroul Municipal a încălcat statutul

“Biroul Municipal a votat 120 de delegaţii din cele 380, dar conform statutului se aleg prin vot secret, dar biroul municipal a încălcat statutul, au limitat dreptul omului de a alege şi de a fi ales. Au avut o listă gata pregătită, au venit în faţa adunării generale cu această listă gata votată. Consider că e imoral, domnia sa era implicat direct. Domnia sa a venit statutar şi a spus că nu e întrunit cvorumul, dăm un răgaz de 10 minute iar Biroul Municipal i-a sugerat să reprogrameze pe joi adunarea generală. Eu voi cere biroului naţional şi domnului Crin Antonescu demiterea Biroului Municipal pentru că au îngrădit dreptul liberalilor de a alege şi a de fi aleşi”, a declarat Szeplekan.


Îl susţine în continuare pe Uioreanu

Contracandidatul lui Uioreanu pentru şefia PNL Cluj este ferm convins că alegerile nu vor avea loc pe 14 septembrie. “Cu cinci zile înainte de adunarea generală noi trebuie să trimitem la Bucureşti întreg convocatorul cu alegerile din întreg judeţul. Tot statutul spune că dacă într-un singur municipiu nu trimiţi delegaţii nu se mai ţine adunarea generală la judeţ. Dacă noi nu trimitem delegaţiile de la municipiu luni, nu se mai ţine adunarea generală la judeţ. Uioreanu putea să convoace adunarea în cinci minute, în două sau trei ore. Ştia că va pierde alegerile. Eu sunt ferm convins că voi câştiga alegerile. Se vede clar că prin prisma faptului că pierdea, el a încercat indirect, decât să se ţină şi să piardă, mai bine să nu se ţină deloc. Sunt convins că aş fi câştigat cu 70%-75% din voturi. Uioreanu a vrut să aibă puterea să spună stop joc decât să convoace adunarea generală peste cinci minute. La întâlnirea de joi cu Crin Antonescu, un lider PNL de la Bucureşti, nu dau nume, a precizat că mai bine ar rămâne Marius Nicoară preşedintele PNL Cluj până în 2015, dar Uioreanu a fost singurul care a spus că vrea alegeri. Conform statutului nu se mai pot cere alegerile în 14 septembrie. Din punct de vedere administrativ îl voi susţine pe Horea Uioreanu în toate proiectele. Alegerile ori nu se mai ţin până în 2015, ori se amână pentru mai târziu”, a mai spus Szeplekan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter