Politică

Crin Antonescu îl susţine pe Horea Uioreanu la şefia PNL Cluj. Ce spune contracandidatul lui Uioreanu

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Cluj că dintre cei doi candidaţi pentru şefia PNL Cluj, Horea Uioreanu şi Mihai Szeplekan, îl preferă pe Uioreanu.

Alegerile în cadrul organizaţiei judeţene a PNL pentru şefia partidului vor avea loc pe data de 14 septembrie. Antonescu nu va fi prezent la aceste alegeri.
„Sunt doi colegi pe care îi cunosc de foarte multă vreme, a căror personalitate, a căror muncă extraordinară inclusiv în recentele alegeri o apreciez în cel mai înalt grad. Pentru că suntem un partid perfect democratic, o să vă spun ce aş vota eu dacă aş face parte din organizaţia de la Cluj. Aş vota pe Horea Uioreanu dintr-un motiv foarte simplu. Nu pentru că domnul Szeplekan nu are calităţile pentru a conduce o organizaţie, pentru că le are, ci pentru că în logica unui partid în momentul în care ti-ai desemnat un candidat pentru şefia consiliului judeţean, ai susţinut un om care s-a bătut exemplar şi care a câştigat şi care poartă din destinul tău ca organizaţie, atunci trebuie să fi consecvent cu această investiţie”, a precizat Antonescu.

Antonescu nu va fi prezent la Cluj la alegeri

Acesta a precizat că nu va lua parte la aceste alegeri. „Nu voi lua parte la aceste alegeri, nu voi putea fi prezent atunci, dar oricum la momentul alegerilor se discută ce se discută şi apoi se trece la alegeri. Astăzi voi avea timp să discut cu organizaţia clujeană mult mai multe chestiuni ce ne preocupă, este o organizaţie complicată, o organizaţie care este foarte importantă pentru întreg Partidul Naţional Liberal şi chiar dacă în decursul timpului în discuţiile pe care le-am avut cu Marius Nicoară, cu Horea Uioreanu, cu alţi colegi, cu parlamentari ai organizaţiei, e momentul unei discuţii mai largi, şi cu primari, şi cu oameni din conducerea organizaţiei, pentru ca indiferent de rezultatul alegerilor să conturăm foarte bine obiectivele politice pentru organizaţia PNL Cluj pentru perioada următoare. O spun din capul locului, ceea ce e valabil pentru întreg partidul, obiectivul prioritar în ordine electorală este cel legat de alegerile europarlamentare. Obiectivul principal este buna guvernare, este preocuparea noastră la nivelul Parlamentului de a răspunde cu tot ce se poate aşteptărilor oamenilor”, a mai spus Antonescu.


Replica lui Mihai Szeplekan a venit imediat

Mihai Szeplekan a dat imediat un răspuns preşedintelui PNL, Crin Antonescu. „Nu o să mă retrag din compeţiei, sunt un om corect, un om hotărât. Vreau să-i mulţumesc domnului Crin Antonescu că a fost alături de noi astăzi. Vreau să-l asigur pe domnul preşedinte că am dus o campanie de bun simţ, constructivă, pozitivă, de unitate. Voi duce şi în perioada următoare până în data de 14 septembrie aceeaşi campanie, vreau să-mi asigur colegii de partid că indiferent de decizia pe care o vor lua domniile sale de a mă susţine sau un contracandidat, eu voi rămâne tot acelaşi coleg şi prieten indiferent ce se va întâmpla după data de 14 septembrie. Vreau să îi asigur că la fel ca şi la alegerile parlamentare când am dat dovadă de foarte multă maturitate, de bun simţ când l-am susţinut pe domnul Zlati în detrimentul meu să fie ales în Parlamentul României, la fel voi face şi după aceste alegeri din 14 septembrie. Contracandidaţii mei nu sunt duşmanii mei, sunt colegii mei de partid, adversarii sunt cei din afara partidului.Dacă voi câştiga vreau să îmi asum rezultatele europarlamentare şi prezidenţialelor, chiar cu demisia sau cu schimbarea de la nivel naţional”.

Targetul PNL: 25% la europarlamentare

Antonescu a mai spus că targetul partidului la alegerile europarlamentare este de 25%.
„Partidul are un target naţional la alegerile europarlamentare şi acest target e de 25%. Vom stabili un target pentru fiecare organizaţie, încă nu a stabilit acest lucru. Pe acest subiect discuţiile de astăzi ne vor da unele elemente”, a conchis preşedintele PNL.
Secretarul general al PNL, Eduard Hellving, a precizat că PNL Transilvania rămâne un obiectiv strategic pentru europarlamentare.
„În Transilvania, PNL este cel mai important partid ca pondere electorală şi ca pondere de reprezentanţă la nivelul administraţiei publice locale ceea ce înseamnă că pentru PNL Transilvania rămâne un obiectiv strategic pentru europarlamentare. În norma de voturi de aici luăm în calcul ponderea populaţiei maghiare care practic diminuează numărul de electori de naţionalitate română care vor vota la europarlamentare şi de capacitatea organizatorică pe care o avem în judeţ. Pretenţia mea ca secretar general este ca PNL să câştige alegerile la nivel judeţean”, a spus acesta.
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter