Politică

Fundaţia Mişcarea Populară solicită demiterea lui Vosganian

Fundaţia Mişcarea Populară (FMP) îi cere premierului Victor Ponta demiterea de urgenţă a ministrului Economiei, Varujan Vosganian, în urma 'începerii urmăririi penale' de către DIICOT în cazul acestuia, iar lui Adriean Videanu, anchetat în acelaşi dosar, demisia din funcţia de preşedinte interimar al PDL Bucureşti.

„În urma începerii urmăririi penale împotriva ministrului Economiei Varujan Vosganian, Fundaţia Mişcarea Populară îi cere premierului Victor Ponta să îl revoce de urgenţă pe acesta şi să îl înlocuiască cu un om integru”, se arată într-un comunicat transmis de preşedintele FMP, Marian Preda, potrivit Agerpres.

Marian Preda e de părere că măsura solicitată primului-ministru ar trebui aplicată de îndată, deoarece „imaginea guvernului pe care îl conduce se dovedeşte pe zi ce trece mai murdară, în condiţiile în care, de la începutul guvernării USL, alţi 13 membri ai cabinetului sau aspiranţi propuşi au avut probleme de incompatibilitate, conflict de interese sau condamnări penale”.


„România are nevoie de un guvern curat, de oameni integri, care pot face politici publice în interesul cetăţenilor, şi nu în interesul propriu. Credibilitatea guvernului în ochii cetăţenilor depinde şi de moralitatea membrilor cabinetului”, apreciază Marian Preda.

De asemenea, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară îi cere public lui Adriean Videanu „să părăsească imediat funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Bucureşti a PDL”, ţinând cont astfel de „condiţiile de integritate şi de principiile propuse de doamna Monica Macovei, care se regăsesc în statutul PDL”.


Procurorul-şef al DIICOT, Alina Bica, i-a solicitat luni procurorului general Tiberiu Niţu să sesizeze Senatul şi pe preşedintele Traian Băsescu pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de ministrul Economiei, Varujan Vosganian, şi faţă de fostul ministru Adriean Videanu, pentru săvârşirea infracţiunilor de complot şi subminarea economiei naţionale în legătură cu facilitarea livrărilor de gaze naturale de Romgaz către SC Interagro, companie deţinută de omul de afaceri Ioan Niculae.


 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter