Politică

Boagiu, replică lui Sova pe tema contractului Bechtel: “E la camera 58. Şova creează diversiuni”

Prim-vicepreşedintele PDL, Anca Boagiu, precizează, într-un comunicat de presă remis joi, că documentul original al contractului cu Bechtel nu este pierdut, aşa cum suţine ministrul Dan Şova, ci se află la Serviciul Probleme Speciale, etajul 2, camera 58.

 boagiu consideră că, prin ascunderea acestui document, ministrul Dan Şova încearcă doar să creeze divesiuni pentru a nu răspunde la problemele referitoare la desecretizarea contractului iniţial, semnat de Adrian Năstase în 2003 şi la contractele încheiate şi comisionele încasate de firmele de avocaţi ale familiei Şova.

"În situaţia în care Dan Şova este pur şi simplu incompetent, am să-l ajut să găsească contractul pe care îl dă pierdut. Conform legii, contractul original se găseşte la Serviciul Probleme Speciale, etaj 2, camera 58. Adevărata intenţie a lui Dan Şova este de a ascunde contractul iniţial pentru a-l proteja pe Adrian Năstase, dar şi pentru a-şi proteja afacerile şi familia", afirmă Boagiu, potrivit Mediafax.ro.


Boagiu consideră că este inadmisibil ca un ministru al Guvernului să "prostească" în continuu pe toată lumea cu declaraţii de genul "nu am reuşit la Ministerul Transporturilor să se găsească varianta originală a contractului semnat".

"Dan Şova are obligaţia, cel puţin morală, să spună câţi bani au încasat pe contractele de avocatură cu Bechtel şi CNADNR şi să ne spună şi cât de «cinstit» au negociat el şi familia lui, în calitate de avocaţi, pentru statul român. Acest «criminal al marii infrastructuri româneşti» trebuie să plece cât mai repede din Guvern, pe uşa din dos, pentru că demisia ar fi prea nobilă pentru el", mai afirmă Anca Boagiu.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter