Politică

Irimie Popa Emil: Nu-mi dau demisia din Consiliu Local

Irimie Popa Emil, consilier local USL, despre care presa a scris că şi-a pierdut mandatul după ce a lipsit de trei ori consecutiv şi nemotivat de la şedinţele de Consiliu Local, spune că nu are de gând să-şi dea demisia din Consiliul Local.

Acesta a declarat pentru Monitorul de Cluj că nu va renunţa la mandatul său. “Se vorbeşte de absenţe nemotivate, eu am dus deja absolut toate motivările. Nu renunţ la mandatul de consilier local, poate ar vrea unii să renunţ”, spune acesta. Irimie Popa a spus că pe viitor îşi va modifica orarul de la facultatea unde predă şi va participa la şedintele de consiliu local.

“În semestrul I nu am nicio oră, aşa este structura normei. Toată norma mea din semestrul I este în semestrul II, absolut toate orele. Nu îmi pot muta orele. A trebuit să preiau şi o serie de responsabilităţi. Am preluat cursuri şi de la alţi profesori, orarul era deja făcut. În momentul în care am preluat tot, marţea am ajuns la o aglomeraţie de ore de 10 ore pe zi. Marţea erau programate şedinţele de consiliu local. Am dus o hârtie din partea facultăţii unde am arătat foarte clar că am lipsit într-adevăr în ziua de marţi plus încă alte deplasări pe care le-am avut stabilite cu mult timp înainte la Universitatea de Vest din Timişoara. Eu nu pot să-mi trădez meseria. Acuma o să pot să-mi modific orarul şi o să ţin cont de structura calendaristică a şedinţelor de consiliu local. Nu pot să-mi duc cursurile în altă zi”, a mai precizat Irimie Popa.


Acesta a fost întrebat cum le răspunde colegilor de alianţă care l-au acuzat că prin lipsa sa anumite proiecte nu pot fi blocate prin vot.

“Eu sper să fie nevoie de votul meu pe chestiuni constructive. Probabil că prea multă practică parlamentară în consiliu local strică. Adică votul numai să-i fac în ciudă la celălalt, mie structural nu mi se potriveşte. Chiar am fost pus în situaţia când şi cei de la putere şi cei din opoziţia locală din consiliu au votat pe contre. Nu mi se potriveşte, lumea aşteaptă altceva, lumea aşteaptă să-i fie rezolvată problema, lumea aşteaptă stradă, canalizare, utilităţi, certificate de urbanism care să nu dureze trei luni, aşteaptă autorizaţii de construire. Sunt un om liber, nu sunt dator la nimeni. Pe mine nu mă poate presa nimeni să-mi dau demisia din consiliu local. Nu trăiesc din mandatul de consilier. Nu vreau să-mi trădez profesia”, a mai spus acesta.


Primarul Emil Boc a confirmat că acesta a absentat de la patru şedinţe consecutiv. “Nu am primit încă nicio informare privind demisia, dar am primit într-adevăr o informare cu privire la faptul că un consilier local se află în această situaţie de pierdere de drept a mandatului pentru că n-a fost prezent patru şedinţe consecutiv. Legea spune că îşi poate pierde funcţia la trei absenţe consecutive, dar el a lipsit la patru şedinţe deja. O să verific şi va fi o decizie în Consiliul Local”, a explicat Boc.

Irimie Popa Emil a fost validat, în ianuarie 2013, consilier local din partea USL în locul Steluţei Cătăniciu care a câştigat un post de parlamentar la alegerile din 9 decembrie 2012. Irimie Popa a fost candidatul USL pentru Colegiul 4 la alegerile parlamentare (Mărăşti - Între Lacuri - Someşeni - Dâmbul Rotund – Gruia), dar după redistribuire a pierdut alegerile în favoarea candidatului PDL, Adrian Gurzău.


Irimie Popa Emil este conferenţiar universitar la FSEGA, membru în trei organisme profesionale reprezentative: Camera Auditorilor Financiari din România, Corpul Experţilor Contabili şi al Contabililor Autorizaţi din România respectiv Camera Consultanţilor Fiscali din România. Nu a îndeplinit nicio funcţie în administraţia locală. Este membru PSD de la sfârşitul lui 2008. A mai fost membru în PDSR în 1993, dar s-a retras la scurt timp.

Ultimele Stiri
abonare newsletter