Politică

Boc: Victor Ponta este vinovatul politic şi moral în cazul Fenechiu

Fostul premier Emil Boc consideră că actualul şef al Guvernului, Victor Ponta, este "vinovatul politic şi moral" în cazul Relu Fenechiu, în condiţiile în care a decis menţinerea acestuia în funcţia de ministru al Transporturilor, deşi era trimis în judecată.

Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca, a declarat, vinerică decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este o puternică lovitură dată Guvernului şi premierului Victor Ponta, în special, potrivit Mediafax.ro.

"Victor Ponta este vinovatul politic şi moral în cazul Fenechiu. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) este o puternică lovitură dată Guvernului şi prim-ministrului Victor Ponta, în special. În nicio ţară a UE un ministru trimis în judecată nu face parte din Guvern. Decizia politică a prim-ministrului de a menţine în Guvern un ministru penal a afectat aderarea României la Spaţiul Schengen şi rapoartele UE pe Justiţie. Deciziile judecătoreşti se respectă şi nu se comentează, dar Victor Ponta trebuie să îşi asume acest dezastru politic şi de imagine pentru România. PDL nu a acceptat niciodată ca un ministru împotriva căruia să fi început urmărirea penală să mai facă parte din Guvern, cu atât mai puţin în cazul trimiterii în judecată penală, aşa cum a fost cazul lui Fenechiu", a spus Boc.


Relu Fenechiu a fost condamnat, vineri, de instanţa supremă, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Transformatorul", iar fratele acestuia, Lucian, a primit o pedeapsă tot de cinci ani de închisoare cu executare, decizia nefiind definitivă.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter