Politică

Parlamentul A RESPINS referendumul iniţiat de Traian Băsescu

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/17/parlament.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Senatul şi Camera Deputaţilor au respins, marţi, cu 191 voturi "pentru", 123 de voturi "împotrivă" şi 69 de abţineri, hotărârea care avizează favorabil solicitarea preşedintelui Traian Băsescu privind organizarea unui nou referendum pentru Parlamentul unicameral cu 300 de aleşi. </strong></p>

Senatorul PNL Puiu Haşotti a precizat că solicitarea preşedintelui nu a trecut. Liderul grupului PDL, Mircea Toader, a contestat votul şi a cerut un vot uninominal.


La rândul său, deputatul PDL Ioan Oltean a declarat pentru că prin votul dat de Parlament s-a respins avizul favorabil al Comisiei juridice la solicitarea preşedintelui de a organiza referendum, dar nu s-a răspuns solicitării şefului statului.

"Prin acest vot s-a respins avizul favorabil al Comisiei juridice. Prin acest vot nu avem niciun răspuns, nici favorabil, nici nefavorabil", a spus Oltean.


În timpul dezbaterilor, reprezentanţii puterii au criticat această solicitare a preşedintelui Traian Băsescu privind un nou referendum referitor la Parlamentul unicameral cu maximum 300 de parlamentari, în timp ce parlamentarii PDL au susţinut-o.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu  a susţinut, de la tribună, că demersul preşedintelui este "unul pur de câştig de capital politic" şi a spus că ar trebui respins.


"Noi, liberalii, cred că ar trebui să avem curajul să spunem: «Nu, domnule Băsescu, Parlamentul trebuie să fie dimensionat ca în orice ţară civilizată europeană de dimensiune medie în raport cu populaţia, nu cât vreţi dumneavoastră în mod artificial - 300»", a spus Tăriceanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter