Politică

Propunerile USL privind reorganizarea administrativă, criticate de Vasile Blaga

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/31/pdl m 13 - tise blaga buda boc paul.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Liderul PDL, Vasile Blaga, a criticat astăzi, la Cluj varianta USL privind reorganizarea administrativă a României, susţinând că trebuie redus numărul unităţilor administrative.

Blaga a subliniat totodată, că acum, din punct de vedere al organizării, „statul arată mai rău decât în 1968” şi că spre deosebire de alte ţări, a crescut numărul unităţilor administrativ-teritoriale, în loc să scadă.


„Fiecare deputat sau senator şi-a propus satul comună. Dacă aveai şi o făbricuţă, era oraş. Am ajuns să avem 300 de unităţi administrative în plus”, a spus Blaga.

Liderul PDL a mai subliniat că trebuie să urmăm modelul Poloniei care din 64 de voievodate a rămas cu 16.


„Au ajuns de la 15.000 de primării la 2500 dar pentru asta au căzut trei guverne. Actuala putere are 70% ceea ce noi nu am avut, trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru reorganizarea administrativ teritorială”, a mai spus liderul PDL. În opinia acestuia, USL nu va avea destul curaj să propună regionalizarea pentru că „riscă să piardă voturi”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter