Politică

Pe cine aruncă PSD în lupta pentru Consiliul Local Cluj-Napoca?

<p class="MsoNormal"><img src="images/stories/mircea-jorj.jpg" border="0" align="left" style="float: left; margin-top: 2px; margin-bottom: 2px; margin-left: 5px; margin-right: 5px;" />Preşedintele organizaţiei municipale a PSD, Mircea Jorj, a anunţat că vrea să candideze la Primăria Cluj-Napoca. Cine sînt candidaţii pentru funcţiile de consilieri locali?</p> <p class="MsoNormal">Organizaţia municipală a PSD îşi pregăteşte deja strategia pentru alegerile locale din 2012.</p> <p class="MsoNormal">După validarea celor 17 candidaţi pentru funcţiile de consilieri judeţeni, pesediştii i-au validat şi pe cei pentru Consiliul local Cluj-Napoca. De asemenea, Mircea Jorj (foto) a anunţat ca vrea să candideze la Primăria Cluj-Napoca.</p> <p>“În perioada următoare, organizaţia municipală a PSD va analiza şi propune spre validare şi candidatul la Primăria Cluj-Napoca, precum şi completarea listei consilierilor locali ai PSD, la nivel de municipiu”, a explicat liderul PSD Cluj-Napoca.</p>

Jorj a mai precizat că îşi va depune candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca. Candidatura lui trebuie validată prin vot, în cadrul organizaţiei PSD.

Mircea Jorj a adăugat că organizaţia pe care o conduce îşi propune să tripleze numărul de consilieri locali. Dacă, în prezent, social democraţii clujeni deţin trei posturi de consilieri locali, la localele din 2012 îşi doresc să ajungă la opt sau, în cel mai fericit caz, la nouă. Astfel, social democraţii ar deţine o treime din numărul total de consilieri (27 în prezent).


Social democraţii îşi doresc - atît pentru Primărie, cît şi pentru Consiliul Local - competitori educaţi şi fără “vulnerabilităţi din trecut”, a explicat Jorj.

Candidaţii PSD pentru Consiliul Local

Primii candidaţi validaţi de PSD Cluj-Napoca pentru funcţiile de consilieri locali sînt:


  • Mircea Jorj - lider de grup şi preşedintele PSD Cluj-Napoca,
  • Claudia Anastase - consilier local, vicepreşedinte PSD Cluj-Napoca,
  • Gabriel Oniga - preşedinte Organizaţia de Tineret a PSD,
  • Ovidiu Chifor - vicepreşedinte organizaţia PSD Cluj-Napoca,
  • Teodor Pop Puşcaş - consilier judeţean,
  • Ionuţ Pop – cadru didactic universitar,
  • Irimia Popa – cadru didactic universitar.

Cei şapte candidaţi au fost propuşi de organizaţiile de cartier şi validaţi în cadrul consiliului municipal, respectiv al organizaţiei judeţeane a PSD.

abonare newsletter