Politică

Tişe: “Dacă partidul nu mă vrea preşedinte de CJ, îmi fac agendă proprie”

<p><img class="caption" src="images/stories/alin-tise.jpg" border="0" title="“Atrag atenţia public că aroganţa şi suficienţa, combinate cu totala rupere sau ignorare a realităţilor generale, conduc la degradarea şi pierderea, în ultimă instanţă, a credibilităţii”, a scris nu demult Alin Tişe pe blog * Foto Radu Pădurean" align="left" />Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, democrat-liberalul Alin Tişe, a declarat că va avea o agendă proprie în cazul în care PDL nu îl va desemna să candideze pentru un nou mandat în fruntea “judeţului”.</p> <p>“Eu voi avea o agendă proprie, în măsura în care partidul îşi face propria agendă. Nu voi putea să stau, ca în agenda partidului să fiu perceput ca un intrus. Dacă partidul va avea o altă strategie în care vor considera că pentru ei varianta lor e cea mai bună, nu-ţi rămîne decît să-ţi vezi de propria ta agendă şi să-ţi gîndeşti ce ai de făcut. Nu se poate dragoste cu forţa”, a precizat Alin Tişe, citat de Agerpres. El a formulat din nou critici la adresa conducerii organizaţiei judeţene a PDL, unde crede că e nevoie de un suflu nou.</p>

“Acest partid trebuie reorganizat foarte simplu: trebuie separat albul de negru, trebuie separat binele de rău, trebuie separaţi politicienii adevăraţi de politrucii din partid, trebuie separaţi oportuniştii politici de cei care sînt loiali partidului, trebuie eliminaţi sforarii şi dată valoare oamenilor care contează în politică”, a subliniat Tişe, care a menţionat că o candidatură a sa la funcţia de preşedinte al organizaţiei ar fi dus la ruperea acesteia, motiv pentru care a renunţat. Alin Tişe a mai afirmat că în PDL Cluj există persoane “care uită să mai fie oameni, crezînd că sînt veşnici în funcţii”. De asemenea, el a spus că problemele semnalate în mai multe rînduri în ce priveşte PDL Cluj sînt cunoscute şi de preşedintele partidului, premierul Emil Boc. “Am avut foarte multe discuţii cu premierul şi în foarte multe din aceste discuţii Emil Boc mi-a dat dreptate”, a precizat Tişe.

Prăpastia se adînceşte

La sfîrşitul lunii octombrie, Alin Tişe a demisionat din toate funcţiile deţinute în PDL şi a rămas un simplu membru de partid, în urma unor neînţelegeri cu preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, şi cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu. De asemenea, la sfîrşitul lunii noiembrie, înainte de alegerile în PDL Cluj, Alin Tişe a postat un text pe blogul său, în care anunţa că nu va mai candida pentru nicio funcţie în PDL, criticîndu-şi, totodată, foştii colegi din conducerea organizaţiei. “Anunţ public că nu voi candida la nicio funcţie de conducere a PDL Cluj. În acelaşi timp, pentru prezent, nu voi accepta nici statutul de participant ca membru de drept în organele de conducere ale organizaţiei judeţene, din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean. În plus, atrag atenţia public că aroganţa şi suficienţa, combinate cu totala rupere sau ignorare a realităţilor generale, conduc la degradarea şi pierderea, în ultimă instanţă, a credibilităţii”, afirma Alin Tişe pe blogul său.

abonare newsletter