Politică

„Luptă elegantă“ în Colegiul senatorial 2 Cluj-Napoca

<p><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/04/colegiul 2 senat.jpg" border="0" align="right" />Colegiul senatorial 2 cuprinde cartierele Gheorgheni- Andrei Mureşanu - Mărăşti - Între Lacuri - Someşeni - Dâmbu Rotund – Gruia, mai exact colegiile de deputaţi 3 şi 4. </strong></p>


Principalii contracandidaţi care se vor înfrunta la alegerile din 9 decembrie pentru câştigarea acestui colegiu sunt actualul titular, conservatorul Şerban Rădulescu, democrat liberalul Ovidiu Călin şi fostul viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, Laszlo Attila (UDMR). Colegiul 2 Senat Cluj-Napoca are 137.131 de alegători.
Dacă pe unele colegii de deputaţi sau senatori lupta va fi acerbă sau chiar cu atacuri la persoană, pe acest colegiu lupta va fi elegantă, susţin, la unison cei trei candidaţi.
Încă o încercare

Democrat liberalii au decis să îl arunce în lupta pentru parlamentare, pe acest colegiu, pe Ovidiu Călin. Acesta a mai candidat o dată pentru a ajunge în legislativul României, însă pe un colegiu din Bistriţa. Ovidiu Călin a avut până acum, două mandate de consilier, iar experienţa în administraţie îl recomandă, subliniază el. „Cred că va fi o campanie a bunului simţ, în acest colegiu, de fapt, sunt convins. Deşi în anumite colegii vor fi bătălii, cred că pe acesta va fi o luptă decentă, civilizată. Pe de altă parte, având în vedere faptul că va fi o bătălie între nişte oameni cu experienţă în administraţie şi politică, poate la sfârşit va fi o loterie a calculelor. Laszlo Attila este o personalitate, în sensul că a fost viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, iar Şerban Rădulescu este o personalitate în medicină şi actual parlamentar“, a spus Ovidiu Călin pentru Monitorul de Cluj.  

Laszlo Attila merge înainte cu paşi mărunţi

Fostul viceprimar al muncipiului Cluj-Napoca, Laszlo Attila a decis să candideze la parlamentarele din 9 decembrie după ce a luat o „pauză“ din administraţie şi de pe scena politică de la Cluj. Asta pentru că, spune el, toate se fac la timpul lor. Laszlo Attila este convins că ascensiunea în politică se realizează cu paşi mărunţi. „În ce mă priveşte sunt adeptul evoluţiei carierei politice treptat, de aceea am decis să candidez acum la parlamentare. Nu poţi să fii, de exemplu, primar, fără să fi fost consilier local. Am ales colegiul acesta pentru că aici locuiesc. Nu merg niciunde altundeva, în alt colegiu sau alt judeţ, să candidez. În ce priveşte campania electorală şi lupta pentru câştigarea acestui colegiu, cred că vor fi civilizate, sper să avem ocazia să dezbatem proiecte în această campanie. Referitor la candidaţii, fiecare are şi bune şi rele. Fiecare vine cu experienţa din domeniul său. Există o şansă teoretică să câştigăm acest colegiu. Există o şansă să câştigăm două colegii de deputat şi unul de senator“, a spus Laszlo Attila.  

Şerban Rădulescu candidează acum din partea PC

Dacă în urmă cu patru ani a ajuns să reprezinte, în Parlamentul României PDL, acum Şerban Rădulescu va candida din partea PC, mai exact din partea USL. Senatorul spune că îşi respectă contracandidaţii, dar că îşi vede şansele „ca fiind reale“ ţinând cont şi de rezultatele de la alegerile parlamentare din 2008. „Ovidiu Călin este un om tânăr cu perspective,  iar Laszlo Attila este un om cu experienţă în administraţie. A fost viceprimar. Probabil că şansele sale sunt mai mici la acest colegiu, având în vedere că plaja sa electorală este mai redusă, referindu-ne la etnicii maghiari din acest colegiu. De exemplu, acum patru ani, îmi aduc aminte că eu am fost votat şi de acest electorat, probabil şi datorită faptului că mă cunosc ca medic, cel puţin“, a spus Rădulescu.




Ultimele Stiri
abonare newsletter