Politică

Mircea Geoană critică clasa politică: „Nicio calificare dovedită şi conduc guverne”

Mircea Geoană critică clasa politică: „Nicio calificare dovedită şi conduc guverne”.

Mircea Geoană a criticat clasa politică/Foto: Mircea Geoana - Facebook Mircea Geoană a criticat clasa politică/Foto: Mircea Geoana - Facebook

 

 


Secretarul general adjunct al NATO a fost prezent la o dezbatere la Alba Iulia.

 


Mircea Geoană a declarat joi, în cadrul dezbaterii că România este condusă de o generaţie politică „tot mai incompetentă şi golită de sentimentul iubirii adevărate de ţară” iar mulţi politicieni fără „nicio calificare dovedită” ajung să conducă Guverne, ministere şi agenţii de stat, afectând soarta a milioane de români.

„O generaţie politică tot mai incompetentă”

„Ţara a fost şi e condusă de o generaţie politică tot mai incompetentă şi golită de sentimentul iubirii adevărate de ţară. Vedem de ani buni cum prea mulţi politicieni se zbat între lăcomie şi neputinţă. Sunt mulţi politicieni care nu ştiu economie, nu ştiu legislaţie, nu au practic nicio calificare dovedită şi totuşi conduc guverne, ministere, agenţii şi companii de stat. Politicieni care nu au învăţat aproape nimic în viaţa lor, nu au cunoştinţe elementare şi, cu toate astea, ajung în posturi de care depinde soarta a milioane de români. A ajuns aproape de neimaginat ca un ministru sau un prim-ministru al României să poată vorbi o limbă străină. Asta într-o perioadă în care dacă un lider nu vorbeşte măcar limba engleză îşi condamnă naţiunea la izolare. Iar atunci când aceşti lideri se exprimă în limba română, ai senzaţia uneori că îţi vorbeşte corigentul clasei”, a precizat Geoană. 


Mircea Geoană critică clasa politică: Este atât de defect

Mircea Geoană a afirmat că rezultatul acestei contraselecţii este blocajul şi sărăcirea ţării.

„România zace undeva la periferia Uniunii Europene, apăsată de indicatori economici slabi, datorii în creştere, golită de oameni şi de forţă de muncă, frustrată şi lipsită de relevanţă internaţională, pe care o merităm cu prisosinţă. (…) Pentru că sistemul nostru politic este atât de defect şi statul român este atât de disfuncţional, nu are cum să fie altfel decât disfuncţional, atâta vreme cât sistemul politic nu-şi face datoria. Acesta este adevăratul motiv pentru care suntem ultimii în marea majoritate a clasamentelor europene”, a afirmat Mircea Geonă.


Totodată, Geoană a menţionat că există mulţi oameni politici şi funcţionari ai statului român care sunt competenţi, buni patrioţi şi care încearcă să-şi facă datoria, dar că „prea mulţi dintre ei sunt puşi deoparte, timoraţi sau îndepărtaţi de o oligarhie politică ale cărei apucături sunt mai aproape de năravurile fanariote decât de meritocraţia care defineşte orice sistem performant, modern în această lume”.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mircea Geoană, la UBB Cluj: „Pentru România, integrarea în NATO şi UE, la fel de importante ca Marea Unire și Mica Unire”

Ultimele Stiri
abonare newsletter