Politică

Contract de peste 56 de milioane de euro pentru eficientizarea rețelei electrice. Mircea Abrudean: „Investiția menține independența energetică a României și stabilitatea resurselor în regiune”.

Investiție de 56,2 milioane de euro, bani europeni, în infrastructura energetică a României. Secretarul general SGG, Mircea Abrudean, apreciază că prin noul contract semnat, țara noastră va putea combate mai bine efectele schimbărilor climatice.

Mircea Abrudean (SGG): „Am semnat cu Transelectrica unul dintre cele mai mari contracte de investiție pentru modernizarea rețelei naționale de transport al energiei electrice”/Foto: Mircea Abrudean Facebook.com Mircea Abrudean (SGG): „Am semnat cu Transelectrica unul dintre cele mai mari contracte de investiție pentru modernizarea rețelei naționale de transport al energiei electrice”/Foto: Mircea Abrudean Facebook.com

 

 


Secretariatul General al Guvernului și Transelectrica au semnat, marți, un contract de 56,2 milioane de euro pentru creșterea rezilienței cibernetice, sustenabilitatea și eficientizarea rețelei de transport al energiei electrice.

Investiție strategică pentru modernizarea infrastructurii energetice din România

După cum a semnalat clujeanul Mircea Abrudean, coordonatorul Secretariatului General al Guvernului, noua investiție realizată din bani europeni va permite asigurarea independenței energetice a României și va asigura stabilitatea resurselor în regiune.


„Am semnat, ieri, cu Transelectrica unul dintre cele mai mari contracte de investiție pentru modernizarea și eficientizarea rețelei naționale de transport al energiei electrice, în valoare de 56,2 milioane de euro. 

Cred că investițiile strategice pentru dezvoltarea extinsă a rețelei de transport, în condiții de sustenabilitate, alături de planuri investiționale ambițioase și proiecte unice pentru România, pot combate efectele schimbărilor climatice, preveni poluarea, menține independența energetică a României și stabilitatea resurselor în regiune”, a notat Mircea Abrudean. 


Secretariatul General al Guvernului este coordonator pentru implementarea investiției „Eficientizarea, modernizarea și digitalizarea rețelei naționale de transport al energiei electrice” finanțată prin componenta #REPowerEU a Planului Național de Redresare și Reziliență.

Contractul semnat marți constă în trei sub-investiții: Instalarea de centrale fotovoltaice (CEF) și instalații de stocare a energiei electrice destinate alimentării serviciilor interne instalate în stațiile CNTEE Transelectrica SA, cu o alocare de 29.557.000 de euro, Retehnologizarea SMART SA – filiala CNTEE Transelectrica SA, cu o alocare de 18.240.000 de euro și Optimizarea rețelei de comunicații și crearea unui centru de date – Teletrans SA, filiala CNTEE Transelectrica SA, cu o alocare de 8.440.200 de euro.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mircea Abrudean: „Modernizarea şi consolidarea administraţiei publice reprezintă o prioritate strategică a Guvernului”

abonare newsletter