Politică

„În 20 de ani, Clujul se poate compara de la egal la egal cu Praga, Viena sau Budapesta” - Viorel Băltărețu, candidat la Primăria Cluj-Napoca.

Deputatul USR Viorel Băltărețu, candidatul Alianței Dreapta Unită la funcția de primar al Clujului, și-a lansat joi candidatura.

Deputatul USR Viorel Băltărețu, candidatul Alianței Dreapta Unită la funcția de primar al Clujului, și-a lansat joi candidatura Deputatul USR Viorel Băltărețu, candidatul Alianței Dreapta Unită la funcția de primar al Clujului, și-a lansat joi candidatura

 

 


Deputatul USR Viorel Băltărețu, candidat la Primăria Cluj-Napoca: „În 20 de ani, Clujul se poate compara de la egal la egal cu Praga, Viena sau Budapesta. Cu un primar harnic, care îi ascultă pe clujeni și face, nu doar zice, Cluj-Napoca poate da ora exactă în economie, tehnologie, educație și calitatea vieții în întreaga Europă de Est.”

 


Viziunea ambițioasă a fost detaliată cu ocazia lansării candidaților Alianței Dreapta Unită la Cluj, la care au participat liderii acesteia, Cătălin Drulă, Ludovic Orban și Eugen Tomac.

Băltărețu a arătat că, în ultimii 20 de ani, administrația Boc nu a finalizat niciunul dintre proiectele mari ale Clujului, îndelung promise, cum e centura ocolitoare: „De douăzeci de ani, actuala administrație ne convinge că e mai bine ca în epoca Funar. Așa e, e mai bine. Boc e mai bun decât Funar. Dar ăsta e standardul la care ne vom raporta și în următorii 20 de ani?”


Aflat la primul mandat în Parlament, Băltărețu e cunoscut pentru soluțiile pe care le-a propus pentru deblocarea sau accelerarea marilor proiecte de infrastructură din județ, pe care le consideră esențiale pentru dezvoltarea economică a Clujului. 

Deputatul USR Viorel Băltărețu, candidatul Alianței Dreapta Unită la funcția de primar al Clujului, și-a lansat joi candidatura

Deputatul USR și-a prezentat și obiectivele pentru primul mandat la Primăria Cluj-Napoca.


  • centură ocolitoare în patru ani
  • școli, grădinițe și creșe în fiecare cartier
  • urbanism fără compromisuri și favoritisme
  • aqua park și patinoar tot anul
  • mediu de afaceri competitiv, susținut și implicat în decizii
  • eliminarea mirosului pestilențial
  • parcări moderne în cartiere și park and ride la intrările în oraș
  • smart city cu adevărat, digitalizarea și transparentizarea activității Primăriei

Cu experiență profesională în antreprenoriat și inginerie, Viorel Băltărețu face parte din noua generație de politicieni ai României. De la începutul primului mandat de deputat, este activ în comisiile de antreprenoriat, industrii, afaceri europene și automatizarea muncii.                        

Platforma lui politică se concentrează pe dezvoltarea economică, a antreprenoriatului și infrastructurii, respectiv pe digitalizarea serviciilor publice.


Printre proiectele de legi la care a lucrat se numără: Legea Vreau să plătesc taxe online (promulgată în mai 2022); Simplificarea, debirocratizarea și digitalizarea procesului de începere a unei afaceri; Compensarea concediilor medicale cu taxele plătite în baza Declarației 112;  Încurajarea investițiilor în startupuri; Sprijinirea incubatoarelor de afaceri de tipul Centrelor de inovare digitală.

Fost antreprenor, Viorel Băltărețu consideră că bunăstarea vine prin muncă. De aceea,  crede că locurile de muncă bine plătite trebuie să fie o prioritate pentru guvernanți. Sprijină antreprenorii români, prin proiecte de legi, dialog constant și evenimente dedicate mediului de afaceri.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Viorel Băltărețu, deputat USR: „Mai puțină birocrație pentru cei care vor să pornească o afacere”

Ultimele Stiri
abonare newsletter