Politică

Podul peste Tisa, de la granița cu Ucraina, finalizat în toamna acestui an. Europarlamentarul Daniel Buda: „Finalizarea podului peste Tisa este crucială nu doar pentru România, ci și pentru Europa!”

Lucrările la noul pod peste Tisa, din Sighetu Marmației, trebuie încheiate în toamna lui 2024, iar europarlamentarul Daniel Buda (PNL) arată că proiectul este deopotrivă important pentru România și Uniunea Europeană.

Europarlamentarul Daniel Buda (PNL), în vizită la podul peste Tisa din Sighetu Marmației, alături de membri ai Comisiei de Dezvoltare Regională din Parlamentul European/Foto: Daniel Buda Facebook.com Europarlamentarul Daniel Buda (PNL), în vizită la podul peste Tisa din Sighetu Marmației, alături de membri ai Comisiei de Dezvoltare Regională din Parlamentul European/Foto: Daniel Buda Facebook.com

 

 


Într-o vizită de evaluare a lucrărilor de pe șantierul noului pod peste Tisa, eurodeputatul Daniel Buda, alături de membri ai Comisiei de Dezvoltare Regională din Parlamentul European, precum Andrei Novakov, Leopoldo Lopez Gill, Niels Geuking, precum și a secretarului de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ovidiu Câmpean și a lui Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a semnalat că proiectul din Sighetu Marmației reprezintă o cale de comunicare modernă, cu o însemnătate deosebită în dezvoltarea regională a zonei. 

„Proiectul „Pod peste Tisa în zona Teplița din Sighetu Marmației” are ca scop crearea unei căi de comunicație modernă cu implicații în dezvoltarea regională a zonei, a fluidizării traficului, creșterii siguranței utilizatorilor și a micșorării timpilor de parcurs”, a explicat europarlamentarul clujean. 


Europarlamentarul Daniel Buda (PNL), în vizită la podul peste Tisa din Sighetu Marmației, alături de membri ai Comisiei de Dezvoltare Regională din Parlamentul European/Foto: Daniel Buda Facebook.com

Viitorul pod va avea o lungime de 260 de metri, iar 98% din finanțare provine din fonduri europene, din politica de coeziune.

Pentru ca acest proiect să fie finalizat, partea ucraineană ar trebui să construiască 800 de metri, bani pe care din păcate Ucraina nu îi are la dispoziție. 


Daniel Buda și Andrei Novakov și-au exprimat angajamentul în identificarea resurselor financiare la nivelul Parlamentului European pentru sprijinirea Ucrainei în construirea acestor 800 de metri de pod.

„Împreună cu domnul Andrei Novakov, coordonatorul EPP Regi, ne-am angajat să identificăm la nivelul Parlamentului European resursele financiare care pot fi accesate de partea ucraineană pentru construirea celor 800 de metri de pod”, a adăugat eurodeputatul Daniel Buda. Într-o primă etapă, fondurile ar putea proveni inclusiv din cooperarea transfrontalieră.


Podul de peste Tisa nu doar că unește două țări, România și Ucraina, dar este o punte de legătură pentru românii aflați pe ambele maluri ale Tisei.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Peste 100 de milioane de euro, fonduri suplimentare pentru sectorul agricol. Daniel Buda: „Nevoile României au fost recunoscute de Comisia Europeană”

Ultimele Stiri
abonare newsletter