Politică

Deputatul Sorin Moldovan (PNL) a participat la Adunarea Parlamentară NATO: „Când ai un vecin atât de imprevizibil precum este astăzi Federația Rusă, trebuie să fii pregătit pentru orice”

Deputatul PNL de Cluj Sorin Moldovan a participat, săptămâna aceasta, la mai multe ședințe din cadrul Adunării Parlamentare NATO. În cadrul întâlnirilor, a fost subliniată importanța consolidării posibilităților militare ale României.

Deputatul Sorin Moldovan (PNL) a participat la Adunarea Parlamentară NATO. FOTO: Facebook/ Sorin Moldovan Deputatul Sorin Moldovan (PNL) a participat la Adunarea Parlamentară NATO. FOTO: Facebook/ Sorin Moldovan

 

 


Deputatul liberal clujean Sorin Moldovan a participat, în perioada 19-21 februarie, la ședințele comune ale Comisiilor pentru Apărare și Securitate (DSC), pentru Economie și Securitate (ESC) și Politică (PC) din cadrul Adunării Parlamentare NATO.

 


În cadrul întâlnirilor, reprezentați de la cel mai înalt nivel al NATO au subliniat importanța întăririi capacităților de apărare pe teritoriul fiecăruia dintre aliați, prin investiții în tehnică militară și în personalul militar.

„M-am întors de la Bruxelles, unde în perioada 19-21 februarie am participat la ședințele comune ale Comisiilor pentru Apărare și Securitate (DSC), pentru Economie și Securitate (ESC) și Politică (PC) din cadrul Adunării Parlamentare NATO.


Viitorul Summit NATO de la Washington, sprijinul acordat Ucrainei, dar și dezvoltarea industriei de apărare a Aliaţilor NATO, au reprezentat subiectele principale de discuție. 

Un alt moment important l-a reprezentat întâlnirea comisiilor cu Amiralul Rob Bauer, preşedintele Comitetului Militar NATO, un bun prilej pentru a detalia aspecte din discursul său recent prin care încuraja aliații NATO să se pregătească, fără a avea intenția de a speria populația statelor membre. În viziunea amiralului Bauer, alianța NATO este mai puternică decât a fost vreodată, iar apărarea colectivă începe prin apărarea propriului teritoriu, acest lucru se realizează prin investiții în tehnică militară și în personalul militar”, a declarat deputatul Sorin Moldovan.


„Când ai un vecin atât de imprevizibil precum este astăzi Federația Rusă condusă de Vladimir Putin, trebuie să fii vigilent și pregătit pentru orice eventualitate. Iar efortul făcut de țara noastră pentru a asigura o finanțare, în domeniul apărării, care să ne permită să modernizăm tehnica militară și condițiile din armată dar și prezența trupelor aliate pe teritoriul țării noastre fac ca România să fie la cel mai ridicat nivel din punct de vedere al posibilităților militare”, a punctat deputatul Sorin Moldovan.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Deputatul Sorin Moldovan (PNL): „Am impresia că declarațiile lui George Simion sunt făcute după un draft primit de la Ambasada Rusiei”

Ultimele Stiri
abonare newsletter