Politică

Deputat Cristina Burciu (PNL): „România va putea deveni principalul producător de energie din Europa”

România are rezerve suficiente de gaze naturale pentru a traversa în condiții adecvate această iarnă, atât din punctul de vedere al necesităților populației, cât și al necesarului operatorilor economici.

„România va putea deveni principalul producător de energie din Europa”. FOTO: Facebook/ Cristina Burciu „România va putea deveni principalul producător de energie din Europa”. FOTO: Facebook/ Cristina Burciu

 

 


Conducerea PNL a Ministerului Energiei a anunțat că depozitele naționale de gaz au în prezent o capacitate de 82,93%, ceea ce înseamnă că suntem feriți de orice probleme legate de aprovizionarea cetățenilor și a economiei.

 


În aceste condiții, cantitatea de gaze naturale înmagazinată în prezent, la care se adaugă producția zilnică, de peste 26 de milioane de metri cubi, va determina ca România să treacă iarna exclusiv cu gaz românesc, chiar și în condiții meteorologice mai aspre.

De asemenea, avem și avantajul gradului ridicat de umplere a lacurilor energetice, care este acum în proporție de 75%, ceea ce va conferi țării noastre o producție optimă de energie și din surse hidroelectrice. 


„Această stare de fapt pozitivă este de bun augur pentru întreg sistemul energetic național, deoarece, pe lângă asigurarea consumului intern, România este în continuare o țară exportatoare de energie electrică”, a transmis deputata PNL de Cluj Cristina Burciu.

Din perspectiva actuală, liberalii din conducerea Ministerului de resort sunt optimiști în ceea ce privește realizarea obiectivelor investiționale preconizate în domeniu, prin punerea în funcțiune a noi capacități suplimentare, de mii de megawați producție energie electrică, atât în acest an, cât și în cei următori. 


Nu în ultimul rând, din 2027 vom beneficia și de cantitățile însemnate de gaze naturale din perimetrul Mării Negre aferente platformei „Neptun Deep”, care vor transforma România în principalul producător de energie din Europa și vor dubla producția națională. 

„Sunt încrezătoare că noile investiții din domeniul energetic vor fi în măsură să creeze atât noi locuri de muncă bine plătite, cât și economii substanțiale, prin scăderea facturilor achitate de către consumatorii români”, a mai arătat Cristina Burciu.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Deputat Cristina Burciu: „Intrarea României în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime reprezintă un succes al PNL”

abonare newsletter