Politică

Klaus Iohannis negociază o poziție la UE. Fotoliul de la Cotroceni ar rămâne vacant peste șase luni.

Demisia lui Charles Michel din fruntea Consiliului European redeschide subiectul unei plecări de la Cotroceni a lui Klaus Iohannis, care ar viza o poziție europeană de vârf. Fotoliul său ar rămâne astfel vacant peste șase luni. L-ar ocupa, ca interimar, conform Constituției, președintele Senatului, N. Ciucă.

Klaus Iohannis negociază o poziție la UE  Foto: Administrația Prezidențială a României Facebook.com Klaus Iohannis negociază o poziție la UE Foto: Administrația Prezidențială a României Facebook.com

 

Potrivit unor surse politice, președintele Klaus Iohannis își dorește funcția care va fi lăsată liberă de Charles Michel, informează defapt.ro.


„Dacă Iohannis mai vrea postul și, de data asta, ar fi ales, fotoliul de la Cotroceni ar rămâne vacant peste șase luni. L-ar ocupa, ca interimar, conform Constituției, președintele Senatului, N. Ciucă. Alegerile prezidențiale ar trebui să se țină în termen de trei luni, adică simultan cu scrutinul local. PNL zicea ceva despre asta acum câteva zile, nu?”, a scris idecanul Facultății de Științe Politice a Universității din București (FSPUB) Cristian Preda pe Facebook.

Cursa pentru posturile de top din Uniunea Europeană a început, odată cu decizia fără precedent a preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, de a părăsi funcţia prematur în iulie, ceea ce a ridicat întrebări cu privire la succesiunea sa.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Daniel Buda: Consiliul European stabilește cotele de imigranți, nu Parlamentul European

Viktor Orban, interimar la șefia Consiliului European, un scenariu de groază. Charles Michel anunță că va demisiona dacă va câștiga la alegerile europene 2024.

Ultimele Stiri
abonare newsletter