Politică

Marcel Ciolacu, desemnat premier de Klaus Iohannis. „Îmi doresc ca viitorul Guvern al României să fie despre economie şi reforme”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a fost desemnat premier de către președinte. Klaus Iohannis l-a desemnat, marţi, pe liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, drept candidat pentru funcţia de prim-ministru, chiar de ziua sa de naștere.

Marcel Ciolacu, desemnat premier de președintele Klaus Iohannis/Foto: Administrația Prezidențială a României Facebook.com Marcel Ciolacu, desemnat premier de președintele Klaus Iohannis/Foto: Administrația Prezidențială a României Facebook.com

 

 


Președintele Klaus Iohannis a avut, marți, consultări cu șefii partidelor politice, la Palatul Cotroceni. Ulterior, președintele Klaus Iohannis a anunțat că îl desemnează pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, pentru funcția de premier. Președintele a venit la declarații împreună cu Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Varujan Pambuccian, dar nu și cu liderul UDMR, Kelemen Hunor. Acesta este un nou indiciu al faptului că UDMR ar putea părăsi coaliția de guvernare.

 


Klaus Iohannis a anunțat nominalizarea viitorului premier

După încheierea consultărilor, președintele Iohannis, l-a desemnat, fără surprize, pe liderul social-democrat Marcel Ciolacu pentru funcția de premier al României. 

„După consultările pe care le-am avut astăzi, cred că nu este nicio surpriză, dar acum desemnez pentru poziţia de prim-ministru al României pe domnul Marcel Ciolacu, pe care îl invit să formeze un guvern al coaliţiei şi să continue munca dedicată, serioasă, eficientă şi eficace a coaliţiei cu acest guvern care se va forma probabil în scurt timp. 


Domnule prim-ministru desemnat, vă doresc mult succes în negocierile pentru formarea Guvernului şi vă aştept pentru depunerea jurământului", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Ciolacu: „Până joi, România trebuie să aibă un Guvern votat”

Premierul desemnat, Marcel Ciolacu, a afirmat că până joi noul guvern ar trebui să obţină votul de învestitură în Parlament, urmând ca apoi membrii executivului să depună jurământul.


„Dacă guvernul României, condus de Nicolae Ciucă, a fost despre stabilizarea României, îmi doresc ca viitorul guvern al României, condus de către mine, să fie despre economie şi reforme. În primul rând, până joi, România trebuie să aibă un guvern votat şi pe urmă să venim la dumneavoastră (la Palatul Cotroceni - n.r.) pentru depunerea jurământului”, a declarat Ciolacu în declaraţia susţinută alături de preşedintele Klaus Iohannis.

Liderul PSD a subliniat că România are nevoie de reforme şi de Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.


„Locul României este în Uniunea Europeană şi în NATO. Indiferent cât caută unii să ducă România către altă direcţie, drumul României este unul singur, şi cu o stabilitate politică, devine o certitudine”, a mai spus Ciolacu.

De asemenea, Marcel Ciolacu i-a urat preşedintelui Klaus Iohannis "La mulţi ani", cu ocazia zilei de naştere.

Președintele Klaus Iohannis (PNL), care împlinește marți 64 de ani, a desemnat un premier social-democrat în persoana lui Marcel Ciolacu. 

Klaus Iohannis nu a dat mâna cu liderii UDMR la începutul întâlnirii.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Oficial! Nicolae Ciucă a demisionat. Premier PSD de ziua lui Iohannis

O parte din miniștrii PNL se vor regăsi și în noul Guvern. Ciucă: „Decizie pe baza evaluărilor”

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, desemnat premier interimar până la formarea noului Guvern

Ultimele Stiri
abonare newsletter