Politică

Nicu Ștefănuță – în top 4 europarlamentari care ajută tinerii. Eurodeputatul sibian a fost nominalizat la premiile MEP Awards la categoria „Campionul Tinerilor”

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță (the Greens/EFA) a fost nominalizat de către revista Parlamentul European (the Parliament Magazine) la premiile MEP Awards, la categoria „Campionul Tinerilor”.

Nicu Ștefănuță – în top 4 europarlamentari care ajută tinerii. FOTO: Nicu Ștefănuță Nicu Ștefănuță – în top 4 europarlamentari care ajută tinerii. FOTO: Nicu Ștefănuță

 

 


Nicu Ștefănuță se află în top 4 (din 705) eurodeputați care contribuie la promovarea oportunităților pentru tineri. De-a lungul mandatului său de europarlamentar, Nicu Ștefănuță a inițiat și promovat acțiuni concrete privind politicile pentru tineret:

 


  • Creșterea bugetului programului Erasmus+ cu 120 de milioane EUR;
  • Ajustarea burselor Erasmus+ la inflația actuală. Datorită muncii de anul trecut, unele burse au fost ajustate la inflație, dar insuficient. În România, cea mai mică bursă va fi, în loc de 600 EUR, 674 EUR;
  • Campania Erasmus Equality – o campanie de strângere de semnături sprijinită de Grupul Verzilor care are ca obiectiv creșterea cuantumului burselor Erasmus+, pentru ca acestea să devină accesibile și pentru tinerii fără mari posibilități financiare;
  • Promovarea importanței sănătății mintale pentru tineri, prin organizarea de evenimente pe acest subiect, dar și prin raportul privind sănătatea mintală pentru care este raportor din partea Grupului Verzilor;
  • Acces la stagii de practică la birourile din țară și vizite plătite pentru tineri la European Youth Event (EYE);
  • Inaugurarea primului hub de tineret din Municipiul Sibiu – Sibiu Youth Hub.

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță crede în tineri și se preocupă de ei și de problemele lor: „Îi înțeleg, am fost și eu acolo, știu cât de greu poate sa fie să-ți dorești sa faci ceva în viată și să nu ai oportunități. Eu vreau să-i ajut pe tinerii din România să aibă toate șansele de reușită precum cei din Germania sau Olanda”, declară Nicu Ștefănuță.

Nicu Ștefănuță este primul eurodeputat român afiliat grupului politic al Verzilor din Parlamentul European (Greens / EFA) și este în prezent membru al comisiei de Bugete și al Subcomisiei de Sănătate Publică. Totodată, europarlamentarul sibian activează drept membru supleant în Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță alimentară (ENVI), în Comisia pentru Transporturi și Turism (TRAN) și face parte din delegația Parlamentului pentru Relațiile UE cu Moldova precum și din Delegația Parlamentului pentru relația cu NATO. În aprilie 2023, Nicu Ștefănuță a inaugurat primul spațiu din Sibiu dedicat lui Emil Cioran care activează drept birou europarlamentar pentru tinerii din oraș.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Nicu Ștefănuță, după inspecția Parlamentului European în pădurile din România: „Furtul de lemn din România este semnificativ!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter