Politică

Premier: „Pe 25 mai se semnează contractele pentru metroul de la Cluj”. Ordonanța pentru spitale - în circuit

Un raport al Băncii Mondiale arată că România ar putea să piardă trei mari proiecte din PNRR. Unul dintre acestea este metroul din Cluj, însă premierul a dat luni asigurări că se vor semna contractele pentru acest proiect pe 25 mai.

Premierul României, Nicolae Ciucă, spune că România nu va pierde trei mari proiecte din PNRR / Foto: Facebook - Nicolae Ionel Ciucă Premierul României, Nicolae Ciucă, spune că România nu va pierde trei mari proiecte din PNRR / Foto: Facebook - Nicolae Ionel Ciucă

 

 


Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunţat, luni, că pe 25 mai vor fi semnate contractele pentru metroul de la Cluj, iar o ordonanţă referitoare la cele 27 de spitale şi secţii spitaliceşti noi se află în circuit.

 


El a precizat, totodată, că ministrul Mediului, Tanczos Barna, s-a angajat să ducă la îndeplinire proiectul legat de împădurire.

Premierul a fost întrebat cu privire la analiza realizată de Banca Mondială potrivit căreia România ar putea pierde trei mari proiecte din PNRR. Este vorba despre metroul din Cluj, cele 27 de spitale şi secţii spitaliceşti noi, dar şi campania de împădurire.


„Unul dintre ele este legat de metroul de la Cluj. Tocmai am discutat cu domnul primar Boc. Pe 25 mergem la semnarea contractelor. Cel de-al doilea este pe spitale şi avem deja în circuit o ordonanţă prin care să grăbim acest proces. Practic, în PNRR, pentru opt spitale s-a şi semnat. Şi cel de-al treilea este legat de împădurire şi aici am discutat cu domnul ministru Tanczos Barna şi s-a angajat că ne ducem proiectul la îndeplinire”, a răspuns Ciucă, la Parlament, după Congresul seniorilor liberali. 

Riscul major vine din întârzierea diferitelor stadii ale proiectelor (studii, lansarea licitațiilor, începerea lucrărilor), potrivit documentului citat de G4media.ro, o analiză a Băncii Mondiale. Toate aceste proiecte trebuie terminate până la finalul anului 2026, când se încheie finanțarea din PNRR.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Banca Mondială. „Risc critic” ca România să rateze proiecte din PNRR – metroul de la Cluj și cele 27 de spitale noi

Ce se mai „aude” despre metroul din Cluj? Boc: „Este în grafic din toate punctele de vedere”

Ultimele Stiri
abonare newsletter