Politică

Suprataxarea veniturilor bugetarilor care depășesc salariul președintelui. Nicolae Ciucă: „Procentul de 16% a fost discutat, acesta funcționează și ca impozit pe Legea finanțelor”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că liderii coaliției de guvernare au discutat ca posibila suprataxare a salariilor bugetarilor care depășesc venitul președintelui României să fie făcută cu 16%.

Suprataxarea cu 16% a veniturilor bugetarilor care depășesc salariul președintelui , scenariu luat în calcul de Coaliție/Foto Nicolae Ionel ciuca Facebook.com Suprataxarea cu 16% a veniturilor bugetarilor care depășesc salariul președintelui , scenariu luat în calcul de Coaliție/Foto Nicolae Ionel ciuca Facebook.com

 

 


Coaliția de guvernare a analizat posibilitatea impozitării salariilor mai mari decât venitul președintelui, însă până în prezent nu a fost luată o decizie în acest sens.

 


Miercuri, premierul a declarat că decizia membrilor Coaliției va fi asumată după analiza realizată de Ministerul finanțelor în privința impactului unei asemenea măsuri. Potrivit premierului, valoarea impozitului aplicat ar putea fi de 16%.

„Am decis ca la momentul când Ministerul Finanțelor are toate datele agregate și sunt prezentate toate efectele unei asemenea măsuri, discutăm în coaliție. 


Nu se discută despre impozit progresiv. 

Este vorba de un impozit care în acest moment a fost cât se poate de bine clarificat în ce privește depășirea salariilor la stat peste cel al președintelui.


În acest moment, potrivit discuției înregistrate, se va aplica doar la stat. 

Orice măsură pe care o vom lua trebuie să aibă și susținere juridică. 


Procentul de 16% a fost discutat pentru că acesta în momentul de față funcționează propriu-zis și ca impozit pe Legea finanțelor”, a declarat miercuri, premierul Nicolae Ciucaă. 

Anterior, premierul Nicolae Ciucă a precizat că membrii Coaliției nu analizează măsura suprataxării veniturilor bugetarilor, ci doar a impozitării anumitor salarii. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

 

CITEȘTE ȘI:

Reducerea cheltuielilor bugetare. Nicolae Ciucă: Nu discutăm de supraimpozitarea veniturilor, ci doar despre impozitarea anumitor venituri

Klaus Iohannis exclude posibilitatea revizuirii veniturilor din sistemul bugetar. „Nu vor exista tăieri de salarii! Austeritatea nu este o soluție”

Ultimele Stiri
abonare newsletter