Politică

Boc, Bolojan, Turcan și Blaga, ATAC la adresa lui Ciucă și Bode. Liderii din teritoriu, nemulțumiți de organizare: „Suntem ospătarii PSD la guvernare”

Ședința de miercuri seară a Partidului Național Liberal, desfășurată la Vila Lac, a dezvăluit un val de nemulțumire în rândul liderilor liberali din teritoriu cu privire la conducerea partidului.

Lucian Bode și Nicolae Ciucă au fost criticați de liderii liberali din teritoriu. Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu Lucian Bode și Nicolae Ciucă au fost criticați de liderii liberali din teritoriu. Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

 

 


Ședință tensionată a PNL la Vila Lac. Lideri ca Vasile Blaga, Ilie Bolojan și Emil Boc au atacat dur tandemul Ciucă – Bode, susțin surse participante la ședința informală a PNL de la Vila Lac de miercuri seara, citate de Libertatea

 


Cei trei au reproșat proasta organizare a partidului, relația cu PSD, calitatea miniștrilor și lipsa reformelor. Reproșurile lor, se pare, i-au luat prin surprindere pe premierul Ciucă și pe secretarul general al PNL, Lucian Bode.

„Stâlpii, mai cunoscuți decât miniștrii”

Cel mai dure remarci au venit din partea europarlamentarului Vasile Blaga. 


„Am ajuns ospătarii PSD, partidul are zero organizare”, a afirmat Blaga la Vila Lac, potrivit mai multor surse din partid. Criticile l-au luat prin surprindere și pe secretarul general al PNL, Lucian Bode. 

Blaga a insistat ca partidul să vină la rotativă cu nume grele în Guvern, din prima linie a partidului, pentru a contrabalansa forța PSD. 


„Foarte direct, la un moment dat, Blaga a spus că 70% dintre miniștrii noștri dacă îi pui lângă un stâlp, primarii și activiștii noștri recunosc stâlpul, dar nu recunosc miniștrii. A continuat că nu se poate ca miniștrii să aibă notorietate sub 20%, iar unii tineri își doresc să fie președinți, miniștri, dar nu au rezolvat problemele în filiale”, a dezvăluit un președinte de organizație pentru Libertatea. 

Bolojan a criticat lipsa reformelor

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, s-a exprimat critic față de coaliția cu PSD. Liderul a denunțat lipsa reformelor și a tras un semnal de alarmă cu privire la situația partidului în sondaje.


„Am făcut alianța ca să facem niște proiecte de reforme. În realitate, nu faceți altceva decât să administrați o țară, dar fără să veniți cu reforme”, a fost critica adusă de Bolojan conducerii PNL și alianței cu PSD, potrivit sursei citate. Bolojan i-a avertizat pe liderii de la București că, deși prezintă sondaje în care PNL pare că este în creștere, partidul, în realitate, este „în descreștere”. 

Emil Boc, deranjat de modul în care se iau deciziile în partid

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a criticat și el modul în care partidul a evoluat în ultima perioadă și s-a arătat deranjat de modul în care se iau deciziile în partid. 

Un alt lider, președinta PNL Sibiu, Raluca Turcan, le-a reproșat lui Ciucă și Bode că nu a existat nicio strategie de comunicare în cazul dezbaterii proiectelor de modificare a Codurilor Penale și că rezultatul a fost „un haos și o bâlbăială penibilă”. Turcan i-a cerut lui Ciucă sa numească un singur proiect liberal promovat de actuala coaliție. Răspunsul lui Nicolae Ciucă a fost „păstrarea cotei unice”, arată Hotnews.

Mesajele premierului Ciucă au fost tardive, declară mai mulți membri din Biroul Politic Național al PNL. 

„Corectitudinea trebuie reinstaurată în politică. Cine va face acest lucru va avea numai de câștigat în ochii românilor. PNL va respecta protocolul și rotativa la guvernare. Este și un moment bun de a ne pune în evidență calitățile pe care le avem, respectiv corectitudinea, seriozitatea, responsabilitatea. Cu toate acestea, nu vom accepta să rămânem la guvernare cu orice preț”, a fost mesajul rostit de Nicolae Ciucă, potrivit unor surse din apropierea premierului.

Potrivit surselor citate, premierul a adăugat: „Asigurarea stabilității politice și administrative este foarte importantă. România are nevoie de o politică matură și de o guvernare stabilă. Șansa PNL este să joace cartea politicii echilibrate. PNL trebuie să fie la guvernare ca o garanție împotriva oricăror derapaje, fie ele economice sau de politică externă”.

Liderii de organizații, prim-vicepreședinții, dar și foștii președinți ai partidului au fost chemați miercuri seara la întâlnirea informală de la Vila Lac. Întâlnirea a durat peste șase ore, până aproape de miezul nopții. Reuniunea a precedat Biroul Politic Național al PNL, care a fost programat pentru joi dimineața. Ultima ședință a conducerii PNL a avut loc la începutul lunii martie. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ciucă și Ciolacu anunță că susțin pragul de 9.000 de lei, propus de Ministerul Justiției, pentru dezincriminarea abuzului în serviciu

Ultimele Stiri
abonare newsletter