Politică

130 de ani de la crearea primului partid social democrat în România. Cordoș: „Valorile social-democrate sunt mai importante ca niciodată”

Vineri, 31 martie, s-au împlinit 130 de ani de la crearea primului partid social democrat în România.

130 de ani de la crearea primului partid social democrat în România. FOTO: Facebook/ PSD Cluj 130 de ani de la crearea primului partid social democrat în România. FOTO: Facebook/ PSD Cluj

 

 


Președintele PSD Cluj, Alexandru Cordoș, a adresat un mesaj cetățenilor, cu ocazia aniversării a 130 de ani de la crearea primului partid social democrat în România.

 


„Astăzi celebrăm Ziua Social-Democrației românești, o zi dedicată valorilor solidarității, dreptății și justiției sociale. În această zi ne amintim de luptele și sacrificiile pe care social-democrații români le-au făcut de-a lungul timpului pentru a asigura un trai mai bun, mai echitabil pentru toți cetățenii. Acești oameni au luptat împotriva inegalității și a nedreptății, au promovat politicile sociale și au susținut investițiile în serviciile publice precum educația și sănătatea.

Social-democrația românească este o mișcare politică puternică, care a adus schimbări semnificative în societatea noastră. De-a lungul timpului, social-democrații români au jucat un rol esențial în modernizarea României, prin promovarea valorilor care stau la baza unei societăți democratice și echitabile, luptând pentru drepturile cetățenilor și promovând o abordare echitabilă și umană în politica socială”, a arătat liderul social-democrat.


Totodată, președintele PSD Cluj a subliniat importanța valorilor social-democrate în zilele noastre, în societatea românească și pretutindeni.

„Social-democrația a fost întotdeauna în fruntea luptei pentru protejarea celor mai vulnerabile grupuri sociale, precum copiii, persoanele în vârstă, persoanele cu dizabilități și persoanele fără adăpost. Astăzi, ne aflăm într-o perioadă de schimbare și de provocări pentru societatea românească. Iar, valorile social-democrate sunt mai importante ca niciodată. Promovarea drepturilor muncitorilor, investițiile în  serviciile publice, combaterea inegalității și a sărăciei sunt politici cruciale pentru a construi o societate mai bună, mai justă și mai prosperă.


Inspirați de aceste valori, noi, social-democrații, milităm pentru a construi o societate în care toți cetățenii au acces la drepturile și oportunitățile necesare pentru a-și atinge potențialul maxim, într-o Românie modernă, europeană. La mulți ani, social-democraților din România!”, a mai adăugat Alexandru Cordoș.

Partidul Social Democrat şi PES activists România au organizat vineri în Bucureşti un eveniment prin care au marcat 130 de ani de la crearea primului partid social democrat în România. La eveniment au participat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Pe cine ar vota românii, dacă duminică ar fi alegeri? PSD conduce detașat, AUR – a treia forță politică a țării

abonare newsletter