Politică

O nouă alianță politică? Discuții între Ludovic Orban (Forța Dreptei) și Eugen Tomac (PMP). „Vrem să fim un competitor electoral major”

Negocieri între Ludovic Orban și Eugen Tomac, respectiv liderul partidului Forța Dreptei și cel al PMP. Cu un an înainte de alegeri, partidele și formațiunile politice poartă discuții și fac alianțe.

Eugen Tomac și Ludovic Orban. Sursă foto mediaflux.ro Eugen Tomac și Ludovic Orban. Sursă foto mediaflux.ro

 

Eugen Tomac a avut, zilele trecute, la sediul central al PMP din București, o întâlnire cu fostul premier Ludovic Orban pentru a avansa discuțiile legate de viitoarea alianță PMP-USR-Forța Dreptei.


Ludovic Orban l-a vizitat pe Eugen Tomac la sediul PMP, unde au rămas de vorbă peste o oră, respectiv 75 de minute. Orban și Tomac au ieșit împreună din sediu, amândoi cu expresii satisfăcute pe chipuri și, după două-trei vorbe schimbate, cei doi lideri politici și-au strâns mâinile și …s-au îmbrățișat, potrivit mediaflux.ro.

Ajuns la Cluj-Napoca, joi, liderul PMP Eugen Tomac a confirmat că este în discuții avansate cu USR și Forța Dreptei pentru a forma o alianță electorală.


„A avut loc ședința Colegiului Județean al PMP Cluj, precedat și de o conferință de presă la sediul partidului. Președintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, a făcut cunoscut faptul că PMP este deja angajat în discuții avansate cu USR și Forța Dreptei, pentru a forma o alianță electorală înscrisă la Tribunalul București și care să fie un competitor electoral major la cele patru rânduri de alegeri de anul viitor”, este mesajul afișat pe pagina de Facebook a Partidului Mișcarea Populară Cluj.

Săptămâna trecută, au avut loc întâlniri între Victor Ponta și George Simion (AUR).


Reamintim că la alegerile parlamentare din 2016, PMP a obținut un scor de 5%, reușind intrarea în Parlament cu 18 deputați și 8 senatori, ca partid de opoziție.

În luna ianuarie a acestui an, un sondaj CURS credita Partidul Mișcarea Populară (PMP) cu un procent de 4%.


Pe de altă parte, potrivit aceluiași sondaj, formațiunea politică a lui Ludovic Orban intră la categoria „și altele”, având deci un procent de sub 4%

Totuși, Ludovic Orban e un politician cu notorietate. Un sondaj Avangarde din 2021, indica un procent de 16% încredere pentru fostul șef al PNL.


În orice caz, alianța dintre PMP și Forța Dreptei pare a garanta depășirea pragului care le permire accesul în Parlament.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ludovic Orban: „Dacă nu eram în NATO, azi eram și noi în bătaia rachetelor lui Putin”

Ludovic Orban vrea să fie președintele României. „Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva. M-am hotărât să candidez. De 30 de ani mă pregătesc”

Președintele PMP, la Cluj: „Guvernul pare chinuit. Cu două măsuri am avea mult mai mulți bani la bugetul de stat”

Ultimele Stiri
abonare newsletter