Politică

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță: „Politica e nedreaptă”

Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță consideră că României i s-a făcut o mare nedreptate prin neadmiterea în Spațiul Schengen.

Nicu Ștefănuță (USR/RENEW) / Foto: Nicu Ștefănuță Nicu Ștefănuță (USR/RENEW) / Foto: Nicu Ștefănuță

 

 


Nicu Ștefănuță a afirmat sâmbătă într-o conferință de presă că respingerea candidaturii României prin votul dat de Austria a fost o mare nedreptate din partea acestei țări.

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță, la conferința de presă / Foto: mesageruldesibiu.ro

„Este o nedreptate, să o spunem foarte clar. Nu este OK, mai ales că argumentele care au fost aduse sunt invalidate de date ale Comisiei Europene. E ca și cum Austria spune „Nu, FRONTEX minte, Comisia minte”, este un atac la integrarea europeană, și este clar motivat politic”, a spus europarlamentarul sibian.


Nicu Ștefănuță mai afirmă și că este inadmisibil faptul că România a aflat cu doar 10 zile înainte de votul din Consiliul JAI de poziția Austriei. El spune că ambasadorul României la Viena ar fi trebuit să știe și să informeze guvernul român de intențiile Austriei.

De asemena, Ștefănuță spune și că guvernul român a dat dovadă de o inabilitate politică, neîncercând ca înainte de Consiliul JAI să consulte toate guvernele statelor UE cu privire la poziția lor față de aderarea României la Spațiul Schengen.


Nicu Ștefănuță a mai adăugat că este puțin probabil ca la reuniunea din martie 2023 a Consiliului JAI România să fie primită în Spațiul Schengen, după ce acum a primit practic un refuz categoric.

CITEȘTE ȘI:

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță a negociat acordul pentru combaterea defrișărilor la nivel global

Negociatorul pentru Bugetul UE 2023, Nicu Ștefănuță, a obținut 1 miliard de euro în plus pentru cetățenii europeni

Ultimele Stiri
abonare newsletter