Educație

UBB reia analiza tezei de doctorat a lui Lucian Bode și cere ajutor de la experți internaționali

Teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, va fi analizată din nou de Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

sursă foto Facebook Universitatea Babeş-Bolyai sursă foto Facebook Universitatea Babeş-Bolyai

 

Anunțul vine după ce Emilia Șercan a publicat, joi, o analiză în care scrie că demnitarul a plagiat cel puțin 18,5% din teză, nu doar 2,95%, atât cât a apreciat, la prima analiză, comisia de etică a universității clujene.


CITEȘTE ȘI:

Universitatea Babeș-Bolyai va reanaliza teza de doctorat a ministrului Lucian Bode. Emilia Șercan susține un plagiat de cel puțin 18,5%, mult mai mult decât identificase inițial UBB

„Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a luat act de noile informații apărute în spațiul public despre noi suspiciuni privind plagiatul în teza domnului Lucian Bode. Așa cum s-a angajat public pornind de la bunele practici internaționale de a aborda integritatea cu integritate, Comisia de Etică a UBB s-a autosesizat și va analiza teza din punctul de vedere al eticii academice pe baza acestor noi informații, după practici și mecanisme academice de referință, dincolo de analizele și dezbaterile sociale sau politice absolut naturale într-o democrație.


Ținând cont de interesul public față de acest caz, UBB va coopta în analiză și experți internaționali independenți. Reamintim faptul că abaterile de etică se analizează exclusiv în urma unor sesizări sau prin autosesizare când există în spațiul public dovezi clare și doar în limitele acestora. Orice altă abordare ar fi ilegală și contrară prezumției de nevinovăție, depășind și practicile academice standard. De asemenea, pornind de la bunele practici internaționale, precizăm că analiza poate fi reluată ori de câte ori este cazul, pe baza noilor dovezi prezentate de către cei interesați”, se arată într-un comunicat de presă al UBB de joi.

CITEȘTE ȘI:

Universitatea Babeș-Bolyai va reanaliza teza de doctorat a ministrului Lucian Bode. Emilia Șercan susține un plagiat de cel puțin 18,5%, mult mai mult decât identificase inițial UBB

O nouă sesizare de plagiat în cazul doctoratului lui Lucian Bode

Emilia Șercan: „UBB a picat testul de integritate și transparență în privința analizei tezei lui dr. Lucian Bode. A ales să împace și capra, și varza”

Ultimele Stiri
abonare newsletter