Politică

Clujeanul Ben Toma, ales președinte al Camerei Reprezentanților din statul Arizona

Ben Toma, clujeanul plecat din România în anii ’80, a fost ales președinte al Camerei Reprezentanților din statul Arizona.

Clujeanul Ben Toma, ales președinte al Camerei Reprezentanților din Arizona SUA/ sursa: Ben Toma Facebook.com Clujeanul Ben Toma, ales președinte al Camerei Reprezentanților din Arizona SUA/ sursa: Ben Toma Facebook.com

 

 


În urma alegerilor americane de la mijloc de mandat, Ben Toma a fost ales preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din statul Arizona.

 


„Ben Toma, plecat din Cluj, este acum românul cu cea mai înaltă funcție politică din arena politică americană. A fost ales președintele Camerei Reprezentanților din statul Arizona, fiind acum la al patrulea mandat în legislativul statului, iar din 2021 a devenit lider al majorității”, a notat recent ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, pe pagina sa de Facebook. 

Cetăţean american, născut la Cluj-Napoca, Toma este reprezentant republican în Camera Reprezentanţilor din Arizona din anul 2017, iar în actuala 55-a legislatură a ocupat funcţia de lider al majorităţii.


„Este un privilegiu profund să conduc Camera Reprezentanţilor şi grupul majoritar republican.

Împreună, ştiu că această Cameră se va ridica pentru a face faţă provocărilor imense ale statului şi vom continua să facilităm libertatea şi oportunităţile pentru fiecare cetăţean din Arizona”, a declarat preşedintele ales, Ben Toma, care a emigrat în Statele Unite la vârsta de nouă ani, când el şi familia sa au fugit din România, potrivit Agerpres.ro


Ben Toma a plecat cu familia din Cluj în Statele Unite când nu împlinise 8 ani, în 1987.

Toma a primit și titlul de „Legislatorul anulu” pentru două legi considerate revoluționare: cea mai mare tăiere de taxe din istoria statului, precum și pentru reforma sistemului de educație, care permite alocarea de fonduri bugetare indiferent de forma de învățământ (de stat, privat sau la domiciliu) urmată de elev.

Ultimele Stiri
abonare newsletter