Politică

Doi directori din Primăria Cluj-Napoca, numiți secretari de stat în Ministerul Fondurilor Europene

Ovidiu Cîmpean, director de Dezvoltare al Primăriei Cluj-Napoca a fost numit secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. De asemenea, Adrian Răulea, director de programe la Zona Metropolitană Cluj a fost numit secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene.

Doi directori din Primăria Cluj-Napoca au fost numiți secretari de stat în Ministerul Fondurilor Europene/ Foto: Facebook - Ovidiu Cîmpean Doi directori din Primăria Cluj-Napoca au fost numiți secretari de stat în Ministerul Fondurilor Europene/ Foto: Facebook - Ovidiu Cîmpean

 

Director de Dezvolare în Primăria Cluj-Napoca și coordonator al Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC), Ovidiu Cîmpean a fost numit în funcția de secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de bihoreanul Marcel Boloș.


 

„Am venit să fac ceea ce am făcut și la Primăria Cluj, să construiesc proiecte bune pentru comunitate și sper să reușim în echipă împreună cu domnul ministru și cu ceilalți colegi să simplificăm procesul de absorție a fondurilor europene (…) Este o poziție cu responsabilitate și rămâne să stabilesc cu colegii cum vom colabora împreună”, a declarat pentru monitorulcj.ro Ovidiu Cîmpean.


În funcția ocupată în cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean a reușit să atragă sume importante din fonduri europene pentru proiectele de infrastructură din oraș, mai ales în ceea ce privește programele de smart city, walkable city și Clujul Verde. De asemenea, el a condus numeroase dezbateri publice organizate de municipalitate în cadrul CIIC.

Pe lângă Ovidiu Cîmpean, Adrian Răulea, director de programe la Zona Metropolitană Cluj a fost numit prin secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene.


Ovidiu Cîmpean a fost numit secretar de stat prin decizia 413, iar Adrian Răulean prin decizia 414 a prim-ministrului României și publicată în Monitorul Oficial în data de 19.07.2022.

Adrian Răulea este director de programe la Zona Metropolitană Cluj, unde a fost responsabil de crearea unui cadru de guvernanţă pentru zona metropolitană Cluj şi de identificarea oportunităţilor de finanţare pentru proiectele relevante de dezvoltare, fiind propus în funcție de organizația PNL Sibiu. 


Cristian Roman, demis din funcția de secretar de stat

La începutul lunii mai, Cristian Roman, fost manager al spitalului TBC Sibiu, numit secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în martie 2021, a fost dat afară de ministrul Marcel Boloș.

Încă de atunci se vehicula că, cel mai probabil, în funcție nu va mai fi numit un membru de partid, ci un tehnician cu mai mulți ani de experiență în fonduri europene. Cu toate că a candidat la alegerile parlamentare din 2020 pe listele PNL, experiența în proiecte pe fonduri europene a lui Ovidiu Cîmpean l-ar recomanda pentru această funcție, Clujul ocupând ani la rând loc fruntaș în absorbția de fonduri europene.


 

CITEȘTE ȘI:

Directorul de Dezvoltare al Primăriei Cluj-Napoca va fi numit secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene

Clujul, cele mai multe contracte cu fonduri europene, între 2014-2020

Ultimele Stiri
abonare newsletter