Politică

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a ajuns și în județul Cluj, „preocupat de efectele secetei”

Noul ministru al Agriculturii, Petre Daea, a venit într-o vizită de lucru în județul Cluj, vizitând mai multe ferme din comuna Florești cât și de sistemul de irigații din comuna Mihai Viteazu, fiind preocupat de efectele secetei.

 

Pe parcursul vizite în județul Cluj, ministrul Petre Daea a fost însoțit de consilierul acestuia, Ivan Ilarie, directorul general ANIF București Cornel Popa, președintele PSD Cluj Alexandru Cordoș și directorul Direcției Agricole Cluj, Uifalean Paul.


„Ministrul Agriculturii caută în mod permanent soluții pentru fermierii români pentru a nu fi periclitate culturile din acest an. Prin intermediul programelor de finanțare propuse, prin includere spre finanțarea în cadrul PNRR a proiectelor de refacere a sistemelor de irigație, Partidul Social Democrat promovează ca prioritate zero protejarea culturilor fermierilor români și găsirea de soluții pentru valorificarea pe piața românească a produselor agricole. Într-o perioadă cu multe frământări, crize și probleme la nivel global România trebuie să fie mai mult decât preocupată de două aspecte: securitatea energetică și cea alimentară. Dacă legat de primul aspect implicațiile geopolitice denotă un proces amplu de negocieri, în ceea ce privește securitatea alimentară depinde în mare măsură doar de noi ca stat, guvern, să creăm toate condițiile ca prin protejarea culturilor agricole să nu ajungem într-o situație de criză sau penurie”, a scris pe Facebook, Alexandru Cordoș, președintele PSD Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Petre Daea la discuţii cu fermierii clujeni: Fiecare om doreşte să sacrifice un miel

Senator clujean, singur împotriva tuturor: „Daea, nu fi trist, s-a votat împușcarea cormoranilor!”

Daea: Cioloș ar trebui întrebat despre informările SRI privind pesta porcină

Ultimele Stiri
abonare newsletter