Opinii

Jurnaliștii de la BBC, cuceriți de Cluj

Jurnaliștii de la BBC din Lincolnshire au rămas impresionați de România, țară pe care au vizitat-o de curând. Ghidați de Paul, un român plecat de mai mulți ani în Marea Britanie, reporterii au vizitat mai multe sate și orașe din țară, printre care Zalău și Cluj.

Englezii au realizat și o emisiune în direct din studioul teritorial Radio Cluj, unde i-au avut ca invitați pe Emil Boc și pe Andrei Roth, un tânăr om de afaceri care a locuit şapte ani în SUA, dar care a decis să se întoarcă în România.

În cadrul emisiunii, jurnaliștii au avut numai cuvinte de laudă la adresa orașului Cluj, total necunoscut în Anglia, conform ilovecluj.ro.


De asemenea, aceștia au difuzat un reportaj despre târgul de Crăciun din Lincolnshire, cel mai mare din regiune, la care sunt aşteptaţi zeci de mii de oameni. Cu toate astea, prezentatorii matinalului au declarat că luminile de sărbători ale târgului din Cluj sunt mai fascinante decât cele din Lincolnshire.

Reporterii BBC au rămas impresionați și de "palatele" din centrul oraşului, de diversitatea culturală şi religioasă.


Punctul culminant al experienţei lor turistice a fost vizita la repetiţiile ansamblului folcloric „Mărţişorul”, unde englezii au învăţat să joace ardeleneşte.

Vezi aici reportajul original.

abonare newsletter