Național

Misiune umanitară a Forțelor Aeriene Române: pacienți ucraineni, transportați la spitale în Danemarca

O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române efectuează, duminică, o misiune de transport umanitar, pentru preluarea şi transportul unor pacienţi ucraineni care vor fi trataţi în spitale din Danemarca.

Pacienți ucraineni, transportați la spitale în Danemarca / Foto: Forțele Aeriene Române - Facebook Pacienți ucraineni, transportați la spitale în Danemarca / Foto: Forțele Aeriene Române - Facebook

 

 


O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române efectuează, duminică, o misiune de transport umanitar, pentru preluarea şi transportul unor pacienţi ucraineni care vor fi trataţi în spitale din Copenhaga, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

 


Potrivit unui comunicat al MApN, misiunea se desfăşoară pe ruta Otopeni - Rzeszów-Jasionka (Polonia) - Copenhaga (Danemarca) - Otopeni.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Astfel, trei pacienţi ucraineni, în vârstă de 18, 49 şi, respectiv, 50 de ani, vor fi preluaţi de pe Aeroportul Internaţional Rzeszów-Jasionka şi transportaţi la Copenhaga pentru tratament în unităţi medicale din Danemarca.


Echipa medicală care monitorizează pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti ai Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti şi ai Bazei 90 Transport Aerian.

Aeronavă militară a decolat din Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 9,00.


Solicitarea de transport aerian a fost făcută de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, după o cerere a Ucrainei în baza Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, prin intermediul platformei Early Warning and Response System (EWRS) - mecanism creat de Comisia Europeană pentru facilitarea transferului de pacienţi din Ucraina către ţările membre.
 

CITEȘTE ȘI:

Zborul ursuleților. 160 de copii din Ucraina au zburat în Turcia cu ajutorul Asociației Blondie. VIDEO

ANALIZĂ. Șapte scenarii pentru războiul din Ucraina și posibile urmări. Cum ar afecta un război mai lung Europa?

abonare newsletter