Național

Medicii din Suceava au scos mai multe pioneze, cuie şi agrafe din stomacul unui pacient cu probleme psihice

O echipă de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a intervenit pentru a extrage din stomacul unui bărbat mai multe obiecte metalice pe care le-ar fi înghiţit voluntar, au anunţat, luni, reprezentanţii unităţii medicale.

Potrivit medicilor, bărbatul avea afecțiuni psihice/ Foto: pixabay.com

 

Potrivit reprezentanțiilor unității medicale, pacientul, care suferă de afecţiuni psihice, a înghiţit trei pioneze, un cui, două agrafe, o parte dintr-o balama de uşă, o brăţară de mână, o monedă, precum şi o bucată de metal, parte a unui termometru de cameră care conţinea mercur.


 

„În cursul săptămânii trecute, o parte din echipa de endoscopie a Spitalului Judeţean Suceava, formată din medicii gastroenterologi Rami Ababneh, Bucatariu Sidonia, Golea Andreea, asistenta Olariu Mirela, s-au confruntat cu un caz mai puţin obişnuit: un bărbat de aproximativ 55 de ani cu tulburări psihice a ingerat mai multe obiecte, unele ascutiţe, care puteau provoca complicaţii digestive, precum perforaţie intestinală sau ocluzie intestinală, şi trebuiau scoase, prin endoscopie digestivă superioară, cât mai repede, atât timp cât încă se mai aflau în stomac şi prima parte a intestinului subţire al pacientului”, au precizat oficialii spitalului din Suceava.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google NewsAceştia susţin că nu este primul caz de acest fel, dar „este primul caz în care s-au extras atât de multe obiecte”. Intervenţia echipei medicale a durat aproximativ trei ore.


Ulterior intervenţiei, pacientul a fost monitorizat în Unitatea de Primiri Urgenţe, după care a fost transferat pentru supraveghere la spitalul din Vatra Dornei, pacientul fiind din această localitate.  

 

CITEȘTE ȘI:

Medicii din Cluj-Napoca l-au operat pe un bărbat care avea un lingou de aur în abdomen

Ultimele Stiri
abonare newsletter