Național

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu, dat în urmărire generală după ce a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost dat în urmărire generală. Fostul edil are de executat o pedeapsă de 10 ani și 8 luni de închisoare, dar nu a fost găsit acasă.

Sorin Oprescu a fost dat în urmărire generală. FOTO: Poliția Română

 

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv vineri, de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google NewsEste vorba de dosarul în care Sorin Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.

Iniţial, Tribunalul Bucureşti (instanţa de fond) l-a condamnat pe Oprescu, în mai 2019, la 5 ani şi 4 luni închisoare, pedeapsă mărită de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani şi 8 luni, după ce judecătorii au aplicat forma agravantă a infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat.

Potrivit deciziei instanţei, Sorin Oprescu a primit 6 ani şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat în variantă agravată; 6 ani pentru luare de mită, 3 ani închisoare pentru abuz în serviciu şi 3 ani şi 6 luni închisoare pentru spălarea banilor. Pedepse au fost contopite şi, prin adăugarea unui spor, a rezultat 10 ani şi 8 luni închisoare.

Instanţa a mai dispus confiscarea specială de la Oprescu a sumelor de 25.000 euro, 102.400 lei şi de 9.500 euro.

CITEȘTE ȘI:

Hexi Pharma, înființată în spitalul condus de Oprescu. Cum se apără fostul primar al Capitalei

PDL vrea să strângă semnături pentru demiterea lui Sorin Oprescu: „Este cel mai dezastruos primar pe care l-a avut Bucureștiul în istoria sa"

Ultimele Stiri
abonare newsletter