Actualitate

Hexi Pharma, înființată în spitalul condus de Oprescu. Cum se apără fostul primar al Capitalei

Firma Hexi Pharma a fost înființată în Spitalul Universitar, cu acordul lui Sorin Oprescu, care la acea dată era directorul unității sanitare. Marți, acesta a negat că ar avea vreo legătură cu începuturile acestei firme

sursa foto: romaniatv.net sursa foto: romaniatv.net

Una din dezvălurile publicate de romaniacurata.ro lămurește o parte din misterul în care este învăluit cazul Hexi Pharma. Patronul companiei, Dan Condrea, este fiul fostului farmacist-șef al Spitalului Universitar București. Compania Hexi Pharma s-a înființat în clădirea Spitalului Universitar din București, cu acordul lui Sorin Oprescu, fostul primar general, pe atunci directorul de la Universitar.

Sorin Oprescu a declarat marți, după ce numele său a fost vehiculat în problema dezinfectanţilor din spitale, că nu are nicio legătură cu începuturile firmei Hexi Pharma, în condiţiile în care firma nu exista când conducea spitalul.


“Nici nu exista aceasta firmă la vremea respectivă. Era vorba de farmacistul şef şi de încă un farmacist, o societate comercială, cred că Mateescu îl chema, care au încheiat acest contract. La urma urmei, nu am făcut un cinema, ci o farmacie care a funcţionat. Nu avea nicio legătură cu detergenţii. E vorba de un contract încheiat cu Spitalul Universitar cu aprobarea Consiliului de Administraţie în 1994. Este vorba de o farmacie, nu e vorba de un cinema sau o cofetărie”, a declarat Sorin Oprescu, la Curtea de Apel Bucureşti, unde s-a discutat legalitatea rechizitoriului prin care a fost trimis în judecată, informează Mediafax.

Sorin Oprescu a declarat că nu îl cunoaște pe patronul Hexi Pharma, ci doar pe tatăl acestuia.


În ceea ce priveşte legătura fostului primar cu patronul Hexi Pharma, acesta susţine că nu îl cunoaşte personal. “L-am cunoscut pe tatăl lui, pe care l-am găsit în Spitalul Universitar farmacist-şef”, a precizat Sorin Oprescu.

Pe 25 aprilie, Cătălin Tolontan și Gazeta Sporturilor au început publicarea rezultatelor unei investigații privind diluarea cu intenție a substanțelor dezinfectante din spitale, iar trei zile mai târziu au publicat dovada privind diluarea unor substanțe dezinfectante de până la 10 ori față de concentrațiile menționate pe etichete. În centrul investigației este firma Hexi Pharma, producător de substanțe dezinfectante și lider de piață, care a livrat produse inclusiv pentru spitale din Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter