Național

Pompier condamnat la închisoare în dosarul Colectiv, dat în urmărire. Patru inculpați au fost încarcerați

Patru inculpați din dosarul Colectiv au fost încarcerați, însă al cincilea, unul dintre pompierii condamnați la închisoare, a fost dat în urmărire. UPDATE: Inculpatul a fost găsit în Republica Moldova.

Patru inculpați din dosarul Colectiv au fost încarcerați, iar unul a fost dat în urmărire după ce nu a fost de găsit / Foto: pixabay.com Patru inculpați din dosarul Colectiv au fost încarcerați, iar unul a fost dat în urmărire după ce nu a fost de găsit / Foto: pixabay.com

 

 


Patru inculpaţi din dosarul Colectiv au fost încarceraţi, în urma deciziei definitive de condamnare pronunţată, joi, de Curtea de Apel Bucureşti, în timp ce al cincilea a fost dat în urmărire, după ce nu a fost găsit la domiciliu.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„Având în vedere hotărârea definitivă a Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul Colectiv, Direcţia Generală de Poliţie (DGPMB) a Municipiului Bucureşti - Serviciul Investigaţii Criminale a pus în aplicare cinci mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. O persoană s-a prezentat la sediul unei subunităţi de poliţie, de unde a fost preluată şi încarcerată. Alte trei persoane au fost preluate de la domiciliu, iar după întocmirea formalităţilor necesare, au fost încarcerate”, informează DGPMB.


Antonina Radu, unul dintre cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti condamnaţi în dosarul Colectiv, a fost dată în urmărire, fiind emis mandat de arestare european, după ce nu a fost găsită la domiciliul său.

Condamnările din dosarul Colectiv

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, în prezent edil al Sectorului 5, a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu tragedia din octombrie 2015 de la clubul Colectiv, în urma căreia au decedat 64 de persoane.


Iniţial, la instanţa de fond - Tribunalul Bucureşti - Piedone primise 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, însă judecătorii de la CAB au admis, joi, apelul primarului şi au decis scăderea pedepsei la 4 ani închisoare cu executare.

În acelaşi dosar, patronii clubului Colectiv au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 6 şi 11 ani şi 8 luni de închisoare (la instanţa de fond, cei trei primiseră câte 11 ani şi 8 luni):


- Paul Gancea - 6 ani şi 4 luni de închisoare;
- Costin Mincu - 8 ani de închisoare;
- Alin George Anastasescu - 11 ani şi 8 luni de închisoare.

De asemenea, George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI, au fost condamnaţi la câte 8 ani şi 8 luni închisoare.

 

UPDATE:

Antonina Radu, unul dintre pompierii condamnaţi în dosarul Colectiv, a fost localizată în Republica Moldova, în urma cooperării poliţieneşti internaţionale între Poliţia Română şi autorităţile din ţara vecină, informează Poliţia Română.

„Femeia, de 43 de ani, condamnată prin hotărârea definitivă a Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul Colectiv, a fost localizată în Republica Moldova. În acest caz, au fost demarate procedurile legale”, arată sursa citată.

CITEȘTE ȘI:

Ponta îi ia apărarea primarului Piedone, condamnat în dosarul Colectiv: „Dacă era primar la Cluj sau Sibiu nu era băgat la închisoare”

Pedepse în Dosarul Colectiv: Primarul Popescu Piedone, 4 ani cu executare, patronul clubului, peste 11 ani de închisoare

abonare newsletter