Național

Crește numărul ucrainenilor care intră în România. Peste 9.000 de refugiați au trecut granița în ultima zi

Peste 9.000 de cetățeni ucraineni au intrat în România, sâmbătă, în creștere cu 12,3% față de ziua precedentă.

Creștere semnificativă a numărului ucrainenilor care intră în România/ FOTO: Poliția de Frontieră Română - Facebook Creștere semnificativă a numărului ucrainenilor care intră în România/ FOTO: Poliția de Frontieră Română - Facebook

 

Conform unui comunicat transmis de Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), duminică, peste 9.000 de cetăţeni ucraineni au intrat în România sâmbătă, prin punctele de frontieră, numărul acestora fiind în creştere cu 12,3% faţă de ziua precedentă.


 

„În data de 07.05.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 91.955 de persoane, dintre care 9.065 de cetăţeni ucraineni (în creştere cu 12,3% faţă de ziua precedentă)”, informează duminică IGPF.
 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 5.101 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 11,3%), iar pe la cea cu Republica Moldova - 2.101 cetăţeni ucraineni (creştere cu 35%).

De la declanşarea războiului în data de 24 februarie 2022, până la data de 7 mai 2022, ora 24:00, la nivel naţional, au intrat în România 884.053 cetăţeni ucraineni. De asemenea, începând cu data de 10 februarie (perioadă pre-conflict), au intrat în ţară noastră 918.582 ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, precizează sursa citată.


Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse şi la graniţa terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute, mai arată IGPF. 

 

CITEȘTE ȘI:

Centru integrat pentru refugiați, la Cluj-Napoca. Lista locurilor de cazare din județ pentru ucraineni

Peste 260 de civili, uciși numai în orașul Harkov din Ucraina. 14 dintre ei sunt copii

Rusia va rămâne „pentru totdeauna” în sudul Ucrainei, avertizează un parlamentar rus: „Nu va exista nicio întoarcere în trecut”

abonare newsletter